Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Groningen steunt fans en reist niet af naar derby: 'Overheden bewust bezig'

Laatste update:

Door de beslissing van Tjeerd van der Zwan, die binnenkort afzwaait als burgemeester van Heerenveen, kan slechts de helft van de vooraf aangekondigde capaciteit van het uitvak in het Abe Lenstra Stadion worden benut. Verschillende supportersgroeperingen kondigden na het besluit aan niet af te reizen naar Heerenveen omdat het onmogelijk is om een keuze te maken wie wél en wie niét mag afreizen naar het stadion. De clubleiding van Groningen steunt de supporters en zal ook niet aanwezig zijn.

Alleen de spelers en staf, én technische mensen als Mark-Jan Fledderus en Art Langeler zijn zondag aanwezig in het Abe Lenstra Stadion. Dat laat Groningen weten via een statement op de clubwebsite. "Ook zij (Fledderus en Langeler, red.) zijn onderdeel van het team. De spelers en de technische staf moeten zondag met elkaar namelijk een resultaat zien te halen in een voor ons belangrijke wedstrijd waarmee wij onze supporters trots kunnen maken. Vanzelfsprekend voelen Mark-Jan en Art zich ook solidair met onze supporters. We hebben dit besproken met de Supportersvereniging en zij begrijpen ons standpunt", aldus algemeen directeur Wouter Gudde.

Gudde zelf zal niet aanwezig zijn in Heerenveen en wil met het besluit een breder statement maken. "Ons bekruipt steeds meer het gevoel dat de overheden in Nederland bewust bezig zijn om het bezoeken van uitwedstrijden door supporters te ontregelen en te ontmoedigen. Wij vinden dit een zeer zorgelijke en kwalijke ontwikkeling en zullen dit in de gesprekken die we de aankomende weken hierover hebben met onze ketenpartners bovenaan op de agenda zetten." Op social media klagen supporters van meerdere clubs al langere tijd over de gang van zaken op dit gebied.

Eredivisie
sc Heerenveen
3 - 1
FC Groningen

Meer nieuws

Mats Wieffer komt dit seizoen niet meer in actie voor Feyenoord wegens blessure
7
Marco Reus hakt knoop door en vertrekt na 12 jaar bij Borussia Dortmund
25
Ten Hag onthult welke spits hij vorige zomer naar Manchester United wilde halen
27
Engelse pers kiest Manchester City-ster als beste speler van de Premier League
36
'Het heeft er alle schijn van dat Van Bommel gaat vertrekken bij Royal Antwerp'
15
Daley Blind weet wat hij na spelerscarrière wil doen: 'Wil wel die kant op'
10

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties