Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Volgend hoofdstuk in Italiaans gokschandaal: Tonali wacht nieuwe schorsing

Laatste update:

Volgens de FA zou Tonali vijftig weddenschappen hebben geplaatst tussen 12 augustus en 12 oktober 2023. "Newcastle United erkent dat er een aanklacht ligt tegen Tonali met betrekking tot vermeende overtredingen van de FA-gokregels", zo luidt het in een officieel statement van de club.

Zijn vorige schorsing kreeg Tonali doordat hij illegale gokpraktijken had verricht in dienst van zijn vorige club AC Milan. Daardoor zou hij tot augustus sowieso niet meer in actie komen. De 23-jarige middenvelder kan daardoor een streep zetten door de rest van het seizoen en het EK van komende zomer in Duitsland.

Hoewel Tonali zal balen van zijn eerdere schorsing, kwam de controleur uit Lodi nog tamelijk goed weg. In eerste instantie repte men in zijn geboorteland over een schorsing van drie à vier jaar, maar omdat Tonali medewerking verleende aan het onderzoek kwam een jarenlange schorsing te vervallen.

Tonali heeft nu tot uiterlijk 5 april om te reageren op de nieuwe beschuldigingen. "Sandro blijft volledig meewerken aan de relevante onderzoeken en wij blijven volledig achter hem staan", aldus Newcastle, dat inhoudelijk verder niet in wilde gaan op de zaak.

Tonali werd in Newcastle gezien als de volgende pilaar in de ontwikkeling van de club, die sinds 2021 in vermogende Saudische handen is. Waar zijn komst in eerste instantie nog onmogelijk werd geacht, zette hij uiteindelijk zijn handtekening onder een langdurig contract. Newcastle betaalde alleen voor Alexander Isak (70 miljoen euro, 2022/23) meer geld dan voor Tonali.

De Italiaanse middenvelder speelde aan het begin van dit seizoen nog twaalf wedstrijden voor Newcastle, voordat zijn schorsing officieel werd. In die optredens maakte hij tevens zijn eerste doelpunt voor The Magpies. Hoe zwaar een eventuele extra schorsing zal zijn voor Tonali, is vooralsnog niet bekend.

Meer nieuws

Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
44
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
8
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
4
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
50

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties