Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Harde kritiek op mentaliteit in Nederland: 'Hier geeft elke speler echt alles'

Laatste update:

Druijf speelde in zijn carrière op Nederlandse bodem, een jaar op huurbasis bij NEC uitgezonderd, uitsluitend voor AZ. Tussen de winters van 2021 en 2022 stalden de Alkmaarders de aanvaller bij KV Mechelen. Dat werd geen al te groot succes, waarop AZ hem een half jaar verhuurde aan Rapid Wien. De Oostenrijkse grootmacht raakte overtuigd en nam Druijf in de zomer van 2022 definitief over. "Rapid Wien is een echte familieclub met fanatieke en betrokken fans", vertelt de Uitgeester tegenover NH Sport. "Wat mij verder opvalt, is dat de mentaliteit hier best wel anders is dan in Nederland."

De 24-jarige Druijf stond in zijn periode in Nederland bekend om de energie die hij in zijn spel legde. Nu hij al anderhalve jaar in Oostenrijk voetbalt, vallen de mentaliteitsverschillen hem op. "Ik ben een speler die het moet hebben van hard werken en wat minder van mijn techniek. Die over-mijn-lijk-mentaliteit heb je hier meer dan in Nederland. Zowel bij AZ als NEC zijn er regelmatig jongens die teren op hun talent, dat vind ik jammer. Veel spelers hebben echt zoveel meer in hun mars. Hier geeft elke speler echt alles. Niet alleen op het veld, maar ook bijvoorbeeld in de gym. Daarbij merk ik dat dezelfde instelling zorgt voor meer cohesie en verbinding in de groep."

Druijf staat in Wenen nog tot medio 2025 onder contract, maar het is nog maar de vraag of hij zijn contract gaat uitdienen. NEC zou namelijk oren hebben naar een terugkeer van de spits, die in zijn ene jaar voor de Nijmegenaren goed was voor liefst vijftien treffers in achttien duels in de Keuken Kampioen Divisie. "Ik kan er op dit moment weinig over zeggen, want er is nog niets concreets", stelt Druijf. "Wel is er belangstelling uit Nederland en ook uit het buitenland trouwens." Eén van de redenen dat de spits een vertrek niet uitsluit is dat trainer Zoran Barisic hem regelmatig op andere posities posteert. "De club weet hoe ik hierover denk. Van de ene kant heb ik het enorm naar mijn zin, plus de club wil me ook graag behouden. Van de andere kant wil ik ook gewoon als spits fungeren."

Meer nieuws

Van der Vaart weet nu al wie kampioen wordt van de Eredivisie in 2024/25
0
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
17
Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
9
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
29
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
9
Voormalig keeper van PSV Georg Koch (52) heeft tragisch nieuws: 'Ik ga dood'
7

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties