Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Hazard laat 8 dagen na afscheid nog even klasse zien: 6 assists, 1 goal

Laatste update:

Slechts uren nadat zijn broertje Kylian hem geadviseerd had te stoppen, kwam Hazard met de officiële bevestiging. Op 32-jarige leeftijd hing de Belg zijn schoenen aan de wilgen. "Je moet naar jezelf luisteren en op het juiste moment stoppen", schreef Hazard op Instagram. "Na 16 jaar en meer dan 700 gespeelde wedstrijden heb ik besloten om mijn carrière als profvoetballer te beëindigen."

Dat deed Hazard drieënhalve maand nadat zijn contract bij Real Madrid was ontbonden. Daar was de vleugelspits vier jaar eerder met veel bombarie binnengekomen. Hazard kwam namens de Koninklijke echter tot slechts 76 wedstrijden, waarin hij 7 keer scoorde en 12 assists afleverde.
Vooral blessures speelden hem parten.

In het benefietduel in Calais liet Hazard echter zien nog steeds te kunnen voetballen. De 126-voudig Belgisch international strooide met assists en tekende zelf voor de 3-0. Saillant detail: de 6-0 kwam van de voet van Wilfried Mbappé, de vader van. Assistgever? Eden Hazard.

Hazard: 'Ik verloor het plezier op het veld'
Voorafgaand aan het duel vond er een groot persmoment plaats. Daarbij was Hazard vanzelfsprekend een van de meest populaire gasten. "Ik heb nog geen spijt van mijn beslissing", liet de ex-prof optekenen door aanwezige media. "Ik ben blij met hoe ik mijn dagen vul."

Hazard stelde het plezier verloren te zijn in het voetballen. "Dat was het geval op het einde bij Real Madrid. Zeker omdat ik niet meer speelde, maar ook op de training amuseerde ik me niet meer. Ik heb er lang over kunnen nadenken en had genoeg zaken naast het voetbal die me interesseerden. Dat maakte het wat eenvoudiger."

Een terugkeer in België is voor Hazard nooit aan de orde geweest. "Er waren veel geruchten rond mijn toekomst, maar er was nooit iets concreets. Ook niet met Union (Sint-Gillis, red.). Het was wel cool om mijn naam te zien opduiken bij verschillende clubs in België. Ik heb nooit voor een Belgische club gevoetbald, het zou wel een mooi verhaal geweest zijn om mijn carrière daar te beëindigen."

Hazard brak als zestienjarige door bij Lille OSC, om vervolgens voor Chelsea en Real Madrid uit te komen. In het shirt van the Blues beleefde hij zijn grootste successen. Hazard won er onder meer twee Premier League-titels, de FA Cup en tweemaal de Europa League. In het seizoen 2014/15 werd hij verkozen tot Speler van het Jaar in Engeland.

Meer nieuws

Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
0
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
27
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
8
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
12
Voormalig keeper van PSV Georg Koch (52) heeft tragisch nieuws: 'Ik ga dood'
6
AS Roma baalt van gemiste megakans Tammy Abraham tegen Juventus
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties