Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Het hele ziekenhuis wist dat 'de trainer van Fortuna' op de intensive care lag'

Laatste update:

In oktober liep de hele familie Eijer het coronavirus op. Vermoedelijk meegenomen van de voetbal, waar beide zonen besmet zijn geraakt. René Eijer kwam op de Covid-afdeling terecht, waar het 's nachts volledig misging. "Toen ik naar de wc moest, ging ik na drie stappen al tegen de vlakte. Met de infuuszak aan de stang op wieltjes erbij. Daar lag ik dan in het donker. De zuurstofslang uit mijn neus. Ik had de kracht niet om overeind te komen en kon ook niet bij het belletje aan mijn bed", blikt de voormalig profvoetballer terug op de heftige periode. Eijer werd in de zomer van 2018 aangesteld als trainer bij het naar de Eredivisie gepromoveerde Fortuna Sittard, maar moest na een jaar stoppen vanwege gezondheidsredenen.

Eijer herstelde mondjesmaat, maar kreeg er in het Zuyderland-ziekenhuis van Geleen een longembolie overheen. "Elke keer kwam er wat zuurstof bij. Ik bleef vol goede moed, hoe ziek ik ook was. Je hebt al MS, daarna corona erbij en toen kwam die longembolie. Bij de minste beweging hapte ik naar lucht. Ik dacht: ik ga dood, ik krijg echt geen lucht meer", gaat Eijer verder. "Ik voelde ook steeds meer druk aan een kant op mijn borst. De druk in mijn longen vond ik al beangstigend. Plotseling veranderde het gevoel op de plek waar mijn hart zit. Uit het hartfilmpje bleek dat ik hartritmestoornissen had gekregen."

In 1993 moest Eijer abrupt een punt achter zijn voetbalcarrière zetten nadat bij hem MS was geconstateerd. Hij begon zijn profloopbaan bij Sparta Rotterdam en speelde later meerdere seizoenen voor VVV-Venlo en Vitesse. "Hij is bij Sparta profvoetballer geworden, maar hij heeft ook echt een Spartaanse mentaliteit", vult zijn vrouw aan. Eijer heeft het geluk dat zijn eigen zoon fysiotherapeut is. Hij krijgt dagelijks de juiste begeleiding. "Ik hoef nu niet meer drie keer per week met het busje naar de dagrevalidatie. Hij (Nino, red.) heeft meerdere coronaptiënten met een vergelijkbaar verhaal als ik. Fantastisch hoe hij me ondersteunt."

Meer nieuws

Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
1
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Valencia
59
John van den Brom bereikt akkoord en wordt de nieuwe trainer van Vitesse
15
'PSV laat Lozano alweer vertrekken en neemt genoegen met klein verlies'
36
VI oppert naam als opvolger van Slot die Guardiola's mond deed openvallen
6

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties