Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Hoe Stam een ploeg verdedigend wegzette: geniaal. Echt geniaal!'

Laatste update:

Door Mart Oude Nijeweeme

De meeste voetballiefhebbers zullen hem herkennen om zijn karakteristieke groene Lotto-schoenen. Mark Looms kwam als speler van Heracles Almelo en NAC Breda tot ruim 200 wedstrijden in de Eredivisie. Tegenwoordig hoopt hij op een succesvol bestaan als hoofdtrainer. Na verschillende jeugdteams te hebben getraind bij FC Twente/Heracles, PEC Zwolle en FC Emmen staat hij bij DETO voor het eerst op eigen benen bij een seniorenteam.

"Het bevalt heel goed", beaamt Looms. "Ik ben de BVO's gewend, waar alles tot in de puntjes geregeld is. Je komt op de club en de ballen, hesjes en spelers worden je bij wijze van toegegooid. Hier wordt meer naar je gekeken en van je verwacht. Uiteindelijk leer je daar heel veel van. De club had een goed verhaal en heeft de intentie om door te groeien naar de derde divisie. Dit is een hele goede stap om mij te ontwikkelen als trainer."

Om ervaring op te doen keek Looms onder meer in de keuken bij Stam, Van 't Schip en John Stegeman, die hij assisteerde bij PEC Zwolle. Met name eerstgenoemde maakte indruk op de voormalig linksback. "Hoe Stam een elftal verdedigend wegzet: geniaal. Echt geniaal. Hij is zo'n grote meneer in Engeland. Maar je pikt van alle trainers wel iets op. Onder Gertjan Verbeek was ik zo fit als een hoentje, konden we wel drie wedstrijden achter elkaar spelen."

Bosz
De trainer waar Looms het meest van opstak was Bosz. De huidige hoofdcoach van PSV werd met Heracles kampioen in de eerste divisie en reikte met de Almeloërs tot de bekerfinale. "Zijn manier van voetballen staat mij wel aan", aldus Looms. "Verzorgd, attractief en altijd op zoek naar de winst. Ik verwacht veel van hem en PSV. Zijn manier van denken over voetbal, het tactisch wegzetten en het helpen van spelers om het om te draaien. Peter Bosz is hartstikke goed in het kantelen van wedstrijden door tactische omzettingen."

Meer nieuws

Fans woest na statement NAC over misdragingen van teammanager Karelse
11
Alex Pastoor staat na vertrek bij Almere City voor fraaie buitenlandse uitdaging
13
Ajax-huurling Mikautadze zet ondanks pijnlijke nederlaag knappe mijlpaal neer
26
VZ Team van de Week: Steven Bergwijn blinkt eindelijk weer uit bij Ajax
14
VZ Kort: Nani zegt Turkije al na één seizoen gedag
77
'Ajax en PSV zetten in op komst van hetzelfde 18-jarige toptalent'
8

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties