Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Roda eindigt seizoen met kansloze vernedering op eigen veld tegen NAC Breda

Laatste update:

NAC stond met een totaal andere instelling op het veld dan afgelopen maandag. Waar de ploeg in eigen stadion de tegenstander veelvuldig afjaagde en op jacht ging naar doelpunten, probeerde het in de return in Limburg vooral het tempo uit de wedstrijd te halen en de voorsprong te verdedigen. Roda moest het spel maken, maar blonk uit in slordigheid.

De ploeg van Jean-Paul van Gastel had de wedstrijd aardig onder controle en doelman Pepijn van de Merbel moest eigenlijk alleen ingrijpen op een schot van Sami Ouaissa. Beide ploegen leken met een 0-0 stand de kleedkamers op te zoeken, maar een uitbraak van NAC gooide roet in het eten.

Aan de linkerkant stoomde linksback Boy Kemper mee naar voren. Hij kreeg de bal goed in de loop mee van Sigurd Haugen en denderde zo de zestienmeter in. Waar Roda-doelman Koen Bucker een voorzet verwachtte en uitstapte, schoot Kemper de bal snoeihard in de korte hoek: 0-1.

NAC schoot daarna ook geweldig uit de startblokken in de tweede helft en wilde het kleine beetje hoop dat Roda nog had meteen de grond in boren. Na goed terugleggen schoot Casper Staring hard op de lat. Een minuut later was het alsnog raak. Dominik Janosek schoot een vrije trap op werkelijk schitterende wijze via de onderkant van de lat in de verre hoek. Daarmee kwam aan alle illusies van Roda definitief een eind.

De wedstrijd werd vervolgens alleen maar pijnlijker voor Roda. Na een schitterende steekbal van Matthew Garbett omspeelde Roy Kuijpers doelman Bucker en werd het daarmee 0-3. Sommige Roda-fans hielden het daarna voor gezien, anderen gooiden bekertjes op het veld, waardoor de wedstrijd ook nog tijdelijk gestaakt werd. Na de hervatting probeerde Roda het nog wel, maar was de strijd allang gestreden.

Martin Koscelník kopte uit een corner nog fraai de 0-4 binnen, waarna wederom bekertjes het veld op werden gegooid door de Roda-supporters, die het seizoen zagen eindigen in mineur. Waar de Limburgers twee weken geleden nog dachten gepromoveerd te zijn, wacht ze nu een zevende seizoen in de Keuken Kampioen Divisie op rij.

Na de tweede staking werd besloten om de wedstrijd toch uit te voetballen. NAC kende geen genade en maakte er via een kopbal van Haugen zelfs nog 0-5 van.

Bij NAC lijkt de sfeer hiermee helemaal omgedraaid. Waar de Bredanaars zich vorige week ternauwernood plaatsten voor de play-offs, is de promotiedroom nu weer springlevend. NAC speelt in de halve finale van de play-offs tegen de winnaar van het duel tussen FC Dordrecht en FC Emmen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Real Madrid verovert mede dankzij grote fout Maatsen vijftiende Champions League
87
Fans bestormen veld tijdens CL-finale vanwege knotsgekke weddenschap influencer
24
Groot beveiligingslek: Champions League-finale na 20 seconden stilgelegd
10
Theo Janssen wijst naar speler in Oranje die eruit moet voor Ian Maatsen
23
Sneijder weet voldoende door outfits Dortmund: 'Real Madrid staat al 1-0 voor'
27
Live meepraten in de Champions League: Borussia Dortmund - Real Madrid
695

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties