Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Ik was met Marco van Basten in het stadion, ik zou bij Ajax tekenen'

Laatste update:

Elia kwam in 2000 op De Toekomst terecht en was zo trots als een pauw. Twee jaar later was het echter al einde verhaal, door 'de gebroeders De Boer'. "Ik ben bij Ajax weggestuurd om een tweeling. De gebroeders De Boer, Jaap en Ruud de Boer (die eigenlijk 'Jong' van achternaam heten, red.). Ik ben weggestuurd en zij kwamen op mijn plek. Toen ben ik bij ADO gaan spelen en wilde Ajax me weer halen toen ADO degradeerde", vertelt Elia.

View this post on Instagram

A post shared by Ziggo Sport Voetbal (@ziggosportvoetbal)

De voormalig vleugelspits bedankte echter voor een terugkeer naar zijn jeugdliefde. "Henk ten Cate was toen trainer en zei: 'Kom bij Ajax, maar je kan bij het tweede gaan trainen'. Toen zei ik: 'Nee, ik ga niet'. Het tweede voelde als een downgrade, ik had ook geen geruststelling meer. Ik heb altijd in de A1 of B1 gespeeld en was altijd topscorer. Maar altijd als ik bij de eindselectie kwam, was ik de eerste die afviel. Maar ik ben wel de eerste van hen allemaal die het Nederlands elftal heeft gehaald", haalt Elia zijn gram.

Een aantal jaar later had Elia voor de tweede keer de kans op een hereniging. Marco van Basten wilde hem naar Ajax halen, vlak nadat hij trainer werd van het eerste. Die deal ketste echter af, omdat FC Twente - Elia's toenmalige club - niet meewerkte aan een transfer. "Ik stond op het punt om bij Ajax te tekenen. Ik was samen met mijn zaakwaarnemer, mijn vader en mijn moeder in het stadion voor een kennismakingsgesprek met Van Basten", aldus Elia.

Zijn latere succes is een pleister op Elia's wonden. "Het heeft me wel geraakt. Je loopt elke week met je tasje en Ajax-trainingspakje, wordt opgehaald door zo'n busje, gaat om één uur van school, rijdt rustig naar Amsterdam, gaat trainen en doet je studie." Elia schopte het later onder meer tot dertig interlands voor Oranje en dienstverbanden bij Juventus en Feyenoord. Eind 2022 zette hij op 35-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière.

Meer nieuws

Mats Wieffer komt dit seizoen niet meer in actie voor Feyenoord wegens blessure
12
Marco Reus hakt knoop door en vertrekt na 12 jaar bij Borussia Dortmund
26
Ten Hag onthult welke spits hij vorige zomer naar Manchester United wilde halen
28
Engelse pers kiest Manchester City-ster als beste speler van de Premier League
37
'Het heeft er alle schijn van dat Van Bommel gaat vertrekken bij Royal Antwerp'
16
Daley Blind weet wat hij na spelerscarrière wil doen: 'Wil wel die kant op'
11

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties