Jong PSV scoort vier keer in derby; Cerny helpt Ajax aan punt

Jong PSV - FC Eindhoven 4-1
Eindhoven kwam al vroeg op voorsprong, want na zes minuten schoot Fries Deschilder vanaf de rand van het strafschopgebied de 0-1 binnen. Hierna kregen onder anderen Florian Jozefzoon en Mart Lieder kansen, alvorens Suently Alberto er na een goede actie 1-1 van maakte. In de tweede helft nam PSV afstand van de buurman: Kenneth Paal schoot van afstand binnen, Jozefzoon profiteerde van een mislukte terugspeelbal en Pablo Rosario maakte er in de slotfase 4-1 van op De Herdgang.

Jong FC Utrecht - MVV Maastricht 1-2
De eerste twee serieuze mogelijkheden waren voor de thuisploeg, maar het was MVV dat de score opende. De Sterrendragers kwamen door een prachtig schot van Thomas Verheydt op een 0-1 voorsprong en dat was ook meteen de ruststand in De Galgenwaard. In de tweede helft verdubbelde Patrick N'Koyi de marge in het voordeel van MVV, al werd het daarna nog even spannend voor MVV. Steven Pereira kreeg rood, maar de daaropvolgende strafschop werd door Rubio Rubin gemist. Via een penalty van Dani van der Moot werd het in de blessuretijd alsnog 1-2, maar daar bleef het ook bij.

FC Volendam - Jong Ajax 1-1
Kevin van Kippersluis ontsnapte na ruim een half uur aan de aandacht van de Ajax-defensie en prikte vervolgens de 1-0 in de verre hoek. Volendam had al eerder op voorsprong kunnen komen, maar Jack Tuyp verprutste twee mogelijkheden. Marcel Keizer greep in de rust in en haalde Gino Dekker er ten faveure van Adham El Idrissi af. De Amsterdammers beten daarna wat meer van zich af, maar hadden ook geluk dat Van Kippersluis een strafschop op de 2-0 miste. Ajax bleef zodoende in leven en nadat Tuyp opnieuw een goede kans miste, maakte Václav Cerny er 1-1 van en met dat punt kon Ajax goed leven.

VVV-Venlo - FC Den Bosch 3-1
Het venijn zat hem in de eerste helft, want daarin vielen er drie doelpunten. Een eigen treffer van Jeremy Fernandes leverde de 1-0 op, maar één minuut later maakte Jort van de Sanden er 1-1 van. Het spel golfde vervolgens op en neer en nadat Torino Hunte al de lat had geraakt, was het Jhonatan Opoku die VVV op voorsprong zette. Van de Sande trof hierna nog de lat. In de tweede helft zou er nog maar één treffer vallen en die kwam op naam van Clint Leemans. Jonas Heymans kreeg daarvóór de rode kaart.

NAC Breda - Fortuna Sittard 3-1
Het team van Marinus Dijkhuizen legde voor rust al de basis voor de overwinning, al hielden de bezoekers uit Limburg het eerste half uur stand. Cyriel Dessers opende de score, toen de bal bleef hangen na een Bredase corner: 1-0. Op slag van rust verdubbelde Giovanni Korte de voordelige marge: 2-0. In de tweede helft had NAC voldoende kansen om een ruimere overwinning te boeken, maar Leon ter Wielen hield Fortuna keer op keer in de wedstrijd. In de extra tijd verkleinde Ferry de Regt de nadelige marge, maar met zijn eerste treffer in dienst van NAC bepaalde invaller Brandon Barker de eindstand.

FC Emmen - Telstar 0-0
De thuisploeg had in het eerste bedrijf de betere mogelijkheden, maar Wesley Zonneveld werkte niet mee en de afwerking van de Drentenaren was ook niet om over naar huis te schrijven. Na de onderbreking bleven de ploegen elkaar in evenwicht houden. Telstar had na een goede tegenaanval de mogelijkheid om de score open te breken, maar Dennis Telgenkamp bracht redding. In de slotfase ging het spel op en neer, met gevaarlijke momenten aan beide kanten, maar het scorebord kwam niet in beweging.

FC Dordrecht - Almere City FC 1-4
De thuisploeg speelde geen beste eerste helft en keek door een treffer van Yener Arica al na zes minuten tegen een achterstand aan. De Dordtenaren maakte zes minuten later echter al gelijk: een rake rebound van Joris Kramer, na een kopbal van Alessio Da Cruz op de paal. De vreugde was van korte duur: de eerstvolgende aanval van Almere werd door Tom Overtoom afgerond. Dordrecht probeerde na rust op gelijke hoogte te komen, maar na de rode kaart voor Mawouna Amevor in de 73e minuut was het gedaan. Sven Braken maakte uit een vrije trap de 1-3 en Soufyan Ahannach bepaalde de eindstand: 1-4.

RKC Waalwijk - Achilles'29 2-0
De Waalwijkers begonnen sterker aan de wedstrijd dan de voorbije weken en dat betaalde zich terug. Johan Voskamp zette de bal in de achtste minuut voor en Serginho Greene drukte het leer over de lijn, bij tweede paal: 1-0. Nog geen twintig minuten later was het weer raak: Voskamp scoorde, na een mooie combinatie met Greene en een overstapje van Pieter Langedijk. In de tweede helft oogde RKC slordiger dan voor rust en probeerde Achilles zich terug in de wedstrijd te spelen. De kans op een aansluitingstreffer en een spannende slotfase bleef bestaan, maar RKC stapte toch met een 2-0 zege van het veld.

De Graafschap - Helmond Sport 2-4
De ploeg van Jan Vreman speelde een erbarmelijke eerste helft. Na 35 minuten stond de ruststand van 1-4 reeds op het scorebord. De Doetinchemmers hadden geen grip op Jordy Thomassen, die driemaal scoorde en ook Giovanni Hiwat assisteerde. De Graafschap kwam voor rust niet verder dan een aansluitingstreffer van Youssef El Jebli. De ploeg van Vreman had in de tweede helft veel de bal, maar wist weinig te creeëren. Drie minuten voor het einde bepaalde Anthony van den Hurk de eindstand. De invaller zette goed door en plaatste het leer achter Ferhat Kaya: 2-4.

SC Cambuur - FC Oss 4-2
De ruim zevenduizend toeschouwers zagen volop doelpunten voor rust. Sander van de Streek opende na zes minuten al de score, maar FC Oss zorgde al snel voor de ommekeer. Tom Boere schoot van dichtbij raak, nadat Harm Zeinstra de bal wegbokste en hij nam daarna ook de 1-2 voor zijn rekening. Jordy Deckers kon niet voorkomen dat Van de Streek ook de 2-2 maakte. In de tweede helft trok Cambuur het duel echter naar zich toe en sloot het de week alsnog positief af. Serge Hoefdraad legde de bal na een uur spelen keurig terug en aanvoerder Erik Bakker tikte raak en het was Van de Streek die met zijn derde van de avond de eindstand bepaalde.