Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Jonker verrast met definitieve WK-selectie en laat 63 Eredivisie-goals thuis

Laatste update:

Het gemis van Miedema gaat zich ongetwijfeld laten voelen bij de Oranjeleeuwinnen. De spits van Arsenal, goed voor 95 interlandgoals, is herstellende van een zware knieblessure en haakte in een eerder stadium al af. Dat Jonker Kalma, Leuchter en Hoekstra ook besluit thuis te laten, is met de blessure van Miedema in het achterhoofd des te opmerkelijker. Het trio was afgelopen seizoen op schot in de Eredivisie, maar hoeft niet op het vertrouwen van de bondscoach te rekenen.

Ook de afwezigheid van Shanice van de Sanden valt op. De buitenspeelster was een van de drijvende krachten tijdens het EK-succes in eigen land in 2017, maar is uit de gratie geraakt bij Jonker. Andere oud-gedienden als Merel van Dongen, Stefanie van der Gragt, Dominique Janssen, Jill Roord, Sherida Spitse en Lieke Martens zijn wel van de partij. Kika van Es kreeg eerder al van Jonker te horen dat zij niet tot de WK-selectie behoort.

Nederland is op het WK ingedeeld in een poule met Portugal (23 juli), de Verenigde Staten (27 juli) en Vietnam (1 augustus). Komende zondag speelt de ploeg van Jonker een uitzwaaiwedstrijd in het Pardstad Limburg Stadion in Kerkrade. Om 20.45 uur is dan België de tegenstander. Het WK vrouwenvoetbal vindt dit jaar plaats in Australië en Nieuw-Zeeland. Het is voor het eerst dat er 32 landen meedoen.

Volledige WK-selectie:

Keepsters: Daphne van Domselaar (FC Twente, volgend seizoen Aston Villa), Lize Kop (Ajax) Jacintha Weimar (Feyenoord)

Verdedigers: Esmee Brugts (PSV), Kerstin Casparij (Manchester City), Caitlin Dijkstra (FC Twente), Merel van Dongen (Atlético Madrid), Stefanie van der Gragt (Internazionale, stopt na het WK), Dominique Janssen (VfL Wolfsburg), Aniek Nouwen (AC Milan), Lynn Wilms (VfL Wolfsburg)

Middenvelders: Jill Baijings (Bayer Leverkusen), Daniëlle van de Donk (Olympique Lyon), Damaris Egurrola (Olympique Lyon), Jackie Groenen (Paris Saint-Germain), Wieke Kaptein (FC Twente), Jill Roord (VfL Wolfsburg), Sherida Spitse (Ajax)

Aanvallers: Lineth Beerensteyn (Juventus), Renate Jansen (FC Twente), Lieke Martens (Paris Saint-Germain), Victoria Pelova (Arsenal), Katja Snoeijs (Everton).

Meer nieuws

Van der Meijde: 'Wat een fantastische speler! Die moet Ajax meteen halen'
0
Kieft openbaart kwetsend bericht dat hij van Marco van Basten kreeg
2
'Antony beledigt Ten Hag in groepschat van Man United met drie woorden'
47
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
38
Manchester United wordt vernederd en gaat keihard onderuit bij Palace
71
Almere City FC baart opzien met post op X: 'CHERYYYYYYYYYYY!'
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties