Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Juventus neemt standpunt in omtrent gokschandaal Nicolò Fagioli

Laatste update:

"Juventus bevestigt zijn volledige steun aan Fagioli bij het bewandelen van deze weg", meldt la Vecchia Signora onder meer op de clubwebsite. "De club zal hem de nodige ondersteuning bieden in het volgen van het therapeutische traject."

"We zijn ervan overtuigd dat Nicolò de therapeutische stappen met een grote verantwoordelijkheid op zal pakken, met de steun van de club, zijn teamgenoten, zijn familie en de professionals die hem zullen bijstaan. Zodra zijn schorsing is uitgezeten, zal hij in alle rust terug kunnen keren."

Eerder deze week werd bekend wat Fagioli tijdens zijn verhoor zou hebben gezegd. La Gazzetta dello Sport meldde namelijk dat het voor de Italiaan allemaal begonnen is met wedden op tenniswedstrijden. Daarna begon hij ook geld in te zetten op voetbalwedstrijden - volgens zichzelf overigens niet op duels van zijn eigen club.

Daarbij wees hij met de beschuldigende vinger naar Sandro Tonali, die inmiddels ook wordt verdacht van illegaal gokken. "Hij was degene die mij voorstelde om op het illegale Icebet te spelen", aldus Fagioli. "Ik begon met het inzetten op wedstrijden in Tirrenia, tijdens een trainingskamp van Italië O21. Ik begon met spelen omdat anderen het deden."

In de periode daarna werden de problemen voor Fagioli steeds groter. Door zijn gokverslaving bouwde hij uiteindelijk een schuld op van zo'n 2,7 miljoen euro. Behalve zijn zeven maanden lange schorsing en 12.500 euro boete, moet Fagioli ook verplicht tien keer over zijn ervaringen praten met een groep lotgenoten.

De rechtspoot is afkomstig uit de jeugdopleiding van Juventus en maakte in 2021 zijn debuut in het eerste elftal. Tot dusver kwam hij tot 45 officiële duels namens de hoofdmacht van de huidige nummer drie van de Serie A. Dit seizoen speelde hij zes wedstrijden, waarin hij niet scoorde maar wel een assist gaf.

Meer nieuws

FC Barcelona heeft belangrijke plek twee voor het grijpen na nederlaag Girona
2
Op hol geslagen Bentancur moet door ploeggenoot bij zinnen worden gebracht
6
Real Madrid voert show op in Bernabéu; Ancelotti staat voor keepersdilemma
21
ADO doet goede zaken in KKD-play-offs met verdiende zege op De Graafschap
8
Tijjani Babangida verliest na broer Ibrahim ook zoon Fadil (1) na auto-ongeluk
7
Manchester City kan het karwei zondag afmaken dankzij heldenrol Ortega
134

Meer sportnieuws

Raad de transfer! ????
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties