Landskampioen Besiktas morst punten op hectische avond in Konya

Al binnen tien minuten nam Konyaspor de leiding voor eigen publiek. Nejc Skubic kopte een strakke voorzet naar de tweede paal en daar tikte Rijad Bajic met de punt van de schoen de bal binnen. Besiktas bleef niet lang stilzitten en trok de stand na een paar minuten weer in evenwicht. Olcay Sahan kopte bij de tweede paal raak toen Jagos Vukovic (ex-PSV) de bal namens Konyaspor niet weg kreeg na een voorzet vanaf de linkerflank.

In de tweede helft pakte Besiktas de voorsprong dankzij Cenk Tosun. De man die vorige week tweemaal scoorde tegen Alanyaspor mocht nu weer in de basis beginnen en schonk zijn team de 1-2 toen hij een diepe bal aannam en de keeper in één keer voorbijging. Voldoende voor de overwinning was het echter niet, want Konyaspor liet zien ook met een achterstand om te kunnen gaan. Vijf minuten na Cenks treffer pikte Bajic zijn tweede mee voor de eindstand.

Een vijfde goal viel er vrijdagavond namelijk niet meer; wel volgde er een veldverwijdering. Necip had na een half uur al een gele kaart gepakt en beging tien minuten voor het einde weer een overtreding die hem een kaart kostte. Cüneyt Çakir zag zich genoodzaakt Necip weg te sturen, maar Besiktas hield stand tegen het overtal van Konyaspor en speelde zich naar 2-2.