Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Lars Veldwijk hoort megaschorsing na rijden onder invloed

Laatste update:

Veldwijk, die alleen in de auto zat, heeft volgens de politie Seoul Gangnam geen schade aangericht. Toch zijn de gevolgen groot voor de aanvaller. De Zuid-Koreaanse voetbalorganisatie heeft namelijk besloten om hem uit te sluiten voor de komende vijftien wedstrijden, zo is bekend geworden. Ook heeft hij een boete van 4 miljoen won (circa 3.000 euro) gekregen.

Ook zijn werkgever Suwon City treft 'disciplinaire maatregelen' tegen Veldwijk, maar benadrukt dat zijn contract niet wordt ontbonden. Een jaar geleden overkwam de Japanse voetballer Takahiro Kunimoto hetzelfde: zijn club Jeonbuk Hyundai Motors besloot de samenwerking wel per direct te beëindigen na een dronkemansrit.

Een woordvoerder van Suwon City gaf eerder deze week bij Shownieuws toelichting op de zaak. "In Zuid-Korea is het zo dat ze je kunnen aanhouden als je alcoholpromillage boven de 0,03 ligt. Als het hoger is dan 0,08 kunnen ze het rijbewijs afpakken. Lars had een alcoholpromillage van 0,19. Ik weet niet precies wat dat betekent voor zijn rijbewijs. Hij heeft een internationaal rijbewijs, dat kunnen ze tijdelijk intrekken." 0,19 promille staat gelijk aan het drinken van één biertje.

Veldwijk vertrok in januari 2020 bij Sparta Rotterdam om in Zuid-Korea te gaan spelen, eerst bij Jeonbuk Hyundai Motors. Na een jaar stapte hij over naar Suwon City, dat toen nog uitkwam op het tweede Zuid-Koreaanse niveau. In zijn eerste seizoen promoveerde Veldwijk met de club, waardoor hij sindsdien weer actief is in de K League 1. Veldwijk is de onbetwiste eerste spits van Suwon, ook dit seizoen. Hij staat in totaal op 39 goals en 21 assists in 110 officiële duels voor de club.

Meer nieuws

Van der Meijde: 'Wat een fantastische speler! Die moet Ajax meteen halen'
5
Kieft openbaart kwetsend bericht dat hij van Marco van Basten kreeg
7
'Antony beledigt Ten Hag in groepschat van Man United met drie woorden'
53
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
38
Manchester United wordt vernederd en gaat keihard onderuit bij Palace
80
Almere City FC baart opzien met post op X: 'CHERYYYYYYYYYYY!'
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties