Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Lazio haalt keihard uit naar fascistische fans na walgelijk spandoek

Laatste update:

Binnen de selectie van Lazio is het klaarblijkelijk een traditie dat een nieuwe speler ten overstaan van zijn nieuwe ploeggenoten een liedje zingt. Hysaj kwam transfervrij over van Napoli en wordt in Rome herenigd met Maurizio Sarri, die eerder met hem bij Empoli en in Napels werkte. Op beelden die door Luis Alberto via social media gedeeld werden, is te zien hoe Hysaj staand vanaf een stoel het lied Bella Ciao zingt. De overige spelers aan tafel zingen mee.

Bella Ciao is van oorsprong een Italiaans strijdlied van partizanen die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog verzetten tegen het fascisme en nationaalsocialisme. Door de Netflix-serie La Casa de papel werd het lied opnieuw bekend. Dat Hysaj het lied ten gehore bracht, is niet bij alle fans van Lazio in goede aarde gevallen. Een deel van de aanhang van de Romeinse club staat te boek als (extreem)rechts en ziet een speler van Lazio dus niet graag een partizanenlied ten gehore brengen.

La Gazzetta dello Sport schreeft dit weekeinde al dat Hysaj als gevolg van de video de nodige beledigingen te verwerken kreeg van Lazio-fans. "Het was misschien beter geweest om het clublied van AS Roma te zingen", zo citeerde de Italiaanse sportkrant een van de reacties. Anderzijds wordt de video van de Albanese vleugelverdediger ook door een ander deel van de aanhang veelvuldig gedeeld. Zij wijzen met de video op het feit dat Lazio en het fascisme niet aan elkaar verbonden zijn.

Naast de vele beledigingen dook in Rome ook een spandoek op met de tekst 'Hysaj, worm, Lazio is fascistisch'. Daarnaast gingen boze fans verhalen halen bij een restaurant waar de vleugelverdediger op dat moment zat te eten. De gebeurtenissen zorgen voor woede en ongeloof bij het bestuur van Lazio. "Wij veroordelen het beschamende spandoek over Elseid Hysaj. Het is helaas niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. Wij zullen echter nooit aan de kant staan van degenen die de waarde van deze sport verkwanselen. Lazio staat daarnaast pal achter Hysaj en de andere spelers die onlangs zijn begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen."

"We distantiëren ons volledig van de mensen die het elftal en de Lazio-supporters scahde toebrengen en de club gebruiken voor politieke doeleinden. Lazio laat zich niet intimideren door figuren die een vijandige en agressieve toon aanslaan, daarvoor is geen plaats in onze wereld. In plaats daarvan zetten wij gezonde sportieve waarden als loyaliteit en competitie op de eerste plaats, terwijl er ook veel aandacht uitgaat naar wederzijds respect en burgerlijk samenleven", aldus de clubleiding van de Romeinen.

Meer nieuws

Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
112
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
6
'Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte'
2
Dortmund houdt PSG en Mbappé in toom en mag dromen van CL-finale
68
Chris Woerts ziet Ajax 'hele goede keuze maken' op bestuurlijk vlak
11
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties