Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Man City wint dankzij hattrick Haaland van Fulham; ook Aké trefzeker

Laatste update:

Bij de ploeg uit Manchester was er één duidelijke verrassing in de basiself: Jérémy Doku mocht voor het eerst zijn opwachting maken in het elftal van assistent-trainer Juanma Lillo, die de leiding heeft terwijl Josep Guardiola herstelt van rugproblemen. Aké was daarnaast wederom één van de vier verdedigers voor doelman Ederson. Kenny Tete startte als rechtsback aan de kant van Fulham, terwijl voormalig Ajacied Calvin Bassey genoegen moest nemen met een plek op de reservebank.

Meer: Manchester City kan het karwei zondag afmaken dankzij heldenrol Ortega

Het was lang wachten op het eerste schot van de wedstrijd. In het eerste halfuur arriveerde zowel Raúl Jimémez als Haaland net te laat voor de goal om een voorzet binnen te werken, waardoor het doel niet onder vuur werd genomen. Meteen na de eerste dertig minuten kwam de wedstrijd los. Haaland werd de diepte ingestoken door Mateo Kovacic, waarna de Noor met een lage voorzet Julián Álvarez bediende: 1-0.

Gelijk na de openingstreffer was het de beurt aan de uitploeg. Bij een hoekschop van Andreas Pereira liet de defensie van City na om de bal weg te werken, waarna verdediger Tim Ream simpel kon binnentikken: 1-1. De gelijkmaker was tekenend voor het spel van the Citizens in de eerste helft, bij wie veel fout ging. Toch ging City de rust in met een voorsprong, nadat Aké helemaal vrij werd gelaten bij een hoekschop. De verdediger knikte binnen en mocht, na een langdurige VAR-onderbreking, juichen voor de 2-1.

In de tweede helft liep City uit op de Londenaren. Door een ongelukkig moment van Ream kwam Haaland na een klein uur oog in oog met Fulham-doelman Bernd Leno. De spits wist daar wel raad mee en schoof beheerst binnen: 3-1. Een overtreding van Issa Diop op Álvarez betekende dat Haaland na 70 minuten vanaf elf meter mocht aanleggen voor zijn tweede goal van de dag: 4-1. Vlak voor tijd maakte Oscar Bobb nog zijn officiële debuut namens City toen hij inviel voor Phil Foden. De Noor mocht vervolgens toekijken hoe zijn landgenoot Haaland zijn hattrick compleet maakte in de blessuretijd: 5-1.

Premier League
Manchester City
5 - 1
Fulham

Meer nieuws

Koeman maakt voorlopige EK-selectie van het Nederlands elftal bekend
189
FC Barcelona overleeft reuzenkansen hekkensluiter en wint dankzij Fermín López
17
Tijjani Reijnders besluit uitstekend debuutseizoen met fraaie bekroning
14
Uitblinker Summerville en Piroe helpen wervelend Leeds United aan finaleplaats
10
Gerry Hamstra krijgt jaar na vertrek bij Ajax nieuwe kans in de Eredivisie
0
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties