Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Portsmouth FC keert na dertien jaar afwezigheid terug in de Championship

Laatste update:

Al vroeg in het duel kwamen de bezoekers op voorsprong in het uiterste zuiden van Engeland. In de zesde minuut tikte Devante Cole een lage strakke voorzet van de zijkant door de benen van de doelman.

De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Kusini Yengi kreeg de bal prompt voor zijn voeten en haalde verwoestend uit in het dak van het doel. In de tweede helft kwam Barnsley weer op voorsprong, maar een strafschop van Colby Bishop in de 83e minuut bracht beide teams weer op gelijke hoogte.

In de 89e minuut kopte Conor Shaughnessy uit een hoekschop de bevrijdende 3-2 tegen de touwen, waarna de aanwezige supporters uit hun dak gingen. Toen de scheidsrechter vijf minuten later affloot, bestormden supporters van Pompey massaal het veld.

De club heeft nu acht punten meer verzameld na 44 duels dan achtervolger Derby County. Met nog twee wedstrijden te gaan is Portsmouth dus definitief niet meer in te halen.

Portsmouth speelde tussen 2004 en 2010 onafgebroken in de Premier League. In 2007 werd ook beslag gelegd op de FA Cup. De club toonde zich toen ambitieus en kocht dankzij een buitenlandse investeerder spelers als Sol Campbell en Jermain Defoe. Dat jaar erna eindigde Pompey knap achtste in de Premier League.

De club wisselde uiteindelijk ontelbare keren van eigenaar en belandde steeds verder in de schulden, tot supporters via het Pompey Trust Fund de club in 2013 'terugkochten' aan de hand van lokale investeerders. Portsmouth wordt nu gerund door supporters en dat legde ze geen windeieren.

Nadat de club in 2013 degradeerde naar het vierde niveau, zijn ze onder het Pompey Trust Fund langzamerhand begonnen aan hun opmars. In 2017 werd de club kampioen en keerde het terug naar het derde niveau. Nu, zeven jaar later, komt Pompey weer uit in de Championship.

Meer nieuws

Spaans talent op proef bij Feyenoord; ook Ajax en Barcelona tonen interesse
0
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
24
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
10
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
34
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
15
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties