Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Leipzig dankt Openda en zet stap naar de Champions League; Weghorst trefzeker

Laatste update:

In een slaapverwekkende eerste helft kwam Leipzig met de eerste goede kans meteen op voorsprong. Een voorzet van de zijkant werd niet goed verwerkt door Heidenheim, waarna Benjamin Sesko de bal via de grond binnen volleerde.

In het tweede bedrijf kreeg Openda een grote kans op 0-2. De Belgische aanvaller kreeg een bal in de diepte van Xavi Simons, maar schoot recht op de doelman. Uiteindelijk vlagde de grensrechter ook voor buitenspel.In de 68e minuut kwam Heidenheim langszij. Een indirecte vrije trap werd bij de tweede paal terug voor het doel gekopt, waar invaller Nikola Dovedan de bal met zijn eerste balcontact tegen de touwen kopte: 1-1.

Vijf minuten voor tijd wist Leipzig de wedstrijd alsnog te winnen. Mohamed Simakan trok de bal strak voor het doel, waar Openda zijn 23e van het seizoen kon binnentikken.

Dankzij de overwinning van Leipzig kan de club Champions League-voetbal komend seizoen bijna niet meer ontlopen. De club staat vierde en heeft drie punten voorsprong op Borussia Dortmund, dat later dit weekend nog in actie komt tegen Bayer Leverkusen.

De nummer vijf van de Bundesliga lijkt echter ook verzekerd te zijn van een plekje in de eerste ronde van het miljardenbal. Door de prestaties van Leverkusen, Dortmund en Bayern München, heeft Duitsland nog twee overwinningen nodig dit seizoen. Als dat de drie overgebleven ploegen lukt, gaat de nummer vijf van de Bundesliga ook naar de Champions League.

TSG Hoffenheim - Borussia Mönchengladbach 4-3


Ook in Hoffenheim werd zaterdagmiddag gevoetbald. De thuisploeg begon met Wout Weghorst in de basis en hij zorgde in de 36e minuut op aangeven van Andrej Kramaric voor de openingstreffer. Drie minuten later bracht Robin Hack de teams echter alweer op gelijke hoogte.

Via Grischa Pömel en Ozan Kabak liep de thuisploeg uit naar 3-1. Hack maakte vervolgens de 3-2 en zelfs de 3-3, maar Hoffenheim ging er dankzij Anton Stach in de blessuretijd met de winst vandoor.

Meer nieuws

Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
0
Pak 50x je inzet als PSV zondag thuis wint van Sparta Rotterdam!
0
Ajax deelt uitstekend nieuws over Brobbey, Henderson en Berghuis
9
De Telegraaf en Romano weten het zeker: Van Bommel vertrekt bij Royal Antwerp
30
Noa Lang mist ook einde van seizoen bij PSV; EK hoogst onzeker voor aanvaller
15
Carlo Ancelotti heeft nieuws over positie onder de lat bij Real Madrid
7

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties