Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Michael van Praag komt tot inkeer en biedt zijn excuses aan

Laatste update:

Van Praag gaf toe aan de leden dat hij Kroes te hard heeft aangepakt. Ook laatstgenoemde hield donderdagavond op de informatieavond overigens een toespraak.

Kroes werd op 5 april door de RvC van Ajax geschorst vanwege vermeende beurshandel met voorkennis. Kroes kocht op 26 juli 2023, toen alleen hijzelf kennis had over zijn aanstelling als algemeen directeur, 17.500 aandelen van Ajax bij.

Onder druk van de bestuursraad besloot Ajax donderdag om Kroes terug te halen. Hij gaat verder als titulair technisch directeur in de Johan Cruijff ArenA.

Dat Kroes terugkeert bij Ajax werd door Van Praag direct uitgesloten toen Ajax de schorsing van de toenmalig algemeen directeur bekendmaakte. Leo van Wijk, die eind 2023 samen met Van Praag zitting nam in de RvC, heeft een grote rol gespeeld in de rehabilitatie van Kroes, zo bleek donderdag op de informatiebijeenkomst.

Van Wijk heeft minstens driemaal een-op-een met Kroes gesproken over een terugkeer. Daaruit is de oplossing naar voren gekomen om de directeur in een technische rol verder te laten gaan.

Van Praag en Van Wijk moeten overigens per 1 juli het veld ruimen bij Ajax, zo beweert Het Parool. De RvC zou een zeer zwakke indruk hebben achtergelaten op de bestuursraad. Niet alleen het besluiteloosheid rond Kroes wordt als misser gezien, maar ook met de presentatie van het KPMG-rapport over Mislintat heeft de RvC geen punten gescoord.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Live meepraten in de Serie A: AC Milan - Genoa
0
Pak 2,6x je inzet als Uitblinker Minteh scoort tijdens Feyenoord-PEC Zwolle!
0
Unai Emery wijst aanbieding van Bayern München om twee redenen af
0
Veteraan gaat Real Madrid na 469 wedstrijden verlaten voor avontuur in MLS
2
Chelsea laat aan de hand van magistrale Palmer geen spaan heel van West Ham
6
Luuk de Jong grapt over zaakwaarnemersrol om selectie PSV intact te houden
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties