Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Wayne Rooney richt zich na Merseyside Derby tot 'zeurderige' Virgil van Dijk

Laatste update:

Van Dijk en consorten verloren woensdag met 2-0 van aartsrivaal Everton, waarmee ze een lelijke tik te verwerken kregen in de titelstrijd. Liverpool staat tweede, heeft een punt minder dan koploper Arsenal, en nummer drie Manchester City - dat weer één punt minder heeft dan Liverpool - heeft nog twee duels tegoed.

Met nog vier speelronden te gaan lijkt de titel dus een lastig karwei voor the Reds. Dat erkent ook Van Dijk, die na de derby zeer kritisch was op zijn ploeg.

"Ik ben erg teleurgesteld, in vele opzichten. Ik denk dat iedereen in de spiegel moet kijken, moet nagaan of hij alles gegeven heeft, en écht de competitie wil winnen. We moeten het veel beter doen tegen een degradatiekandidaat", aldus de 66-voudig Oranje-international.

Het waren echter nog niet de woorden die bij Rooney in het verkeerde keelgat schoten. Dat betrof de laatste zin van Van Dijks interview: "Nu is het tijd om ons te focussen op de aftrap van 12.30." Daarmee verwees de 32-jarige mandekker op veelzeggende wijze naar het duel met West Ham van zaterdag.

Liverpool vindt namelijk dat het onevenredig veel 'lunchduels' krijgt ten opzichte van de concurrentie. Onder meer Jürgen Klopp liet zich daar al kritisch over uit dit seizoen. "De mensen die deze beslissingen maken voelen voetbal niet aan. Het is gewoonweg onmogelijk", zo sprak de Liverpool-trainer in november, toen het uitduel bij Manchester City van de namiddag naar lunchtijd was verplaatst.

Rooney vindt dat in ieder geval Van Dijk niet moet klagen. "Hij is de captain en het gaat wéér over die wedstrijden om 12.30 uur", aldus de oud-aanvaller bij Sky Sports. "Hij heeft net een derby verloren, dat Liverpool-team zou morgenochtend al op het veld moeten willen staan. Als je een wedstrijd verliest, wil je dat de volgende zo snel mogelijk komt, bij een derby al helemaal."

Liverpool heeft nog vier wedstrijden om de vertrekkende Klopp een eventueel sprookjeseinde te bezorgen. Naast het affiche met West Ham staan nog ontmoetingen met Tottenham Hotspur (t), Aston Villa (u) en Wolverhampton Wanderers (t) op het programma. Saillant genoeg was Rooney in het verleden zelf nog kritisch op lunchwedstrijden. "Aftrappen om 12.00 is niet goed voor spelers. Forceren om pasta weg te krijgen om 9 uur 's ochtends is niet fijn", tweette het Manchester United-icoon in 2011.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Ziggo onderbreekt Girona - Barcelona vanwege Dodenherdenking: kijkers woedend
28
Luka Modric neemt opnieuw record over van Real Madrid-legende Ferenc Puskás
2
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
Atlético Madrid dicht bij Champions League-ticket dankzij fraaie goal Riquelme
0
Inter verliest door fout Dumfries voor de tweede keer dit seizoen van Sassuolo
15
De schoonzoon van Earnest Stewart kan het kampioensfeest van PSV verzieken
9

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties