Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Mbuyamba hekelt eigen fans en overwoog niet te spelen; Volendam reageert

Laatste update:

Vermoedelijk gaat het om een groep van zo'n vijftig fans die zich verkleed als Zwarte Piet lieten zien bij het duel tussen Volendam en Utrecht (0-4). "Ik zag het toen ik het veld opliep, toen heb ik er snel iets van gezegd tegen een medespeler", aldus Mbuyamba bij de NOS. "Dat was ook de reden dat ik niet klapte. De rest van de spelers deed dat wel. Ik stond daar even en liep weg. Dat is een van de redenen. Ik vind niet dat ze het stadion binnen hadden mogen komen als ze zo gekleed zijn."

De fans van FC Volendam, verkleed als Zwarte Piet.

Wim Jonk baalde eveneens van de gang van zaken. "Ik vind dat ontzettend vervelend, dat hoort niet. Het is niet leuk." Henk Fraser, die dus met een ruime zege van het veld stapte met zijn ploeg, noemt het 'niet van deze tijd'. "We hebben ons ontwikkeld als mens. Stierenvechten vinden we barbaars, dat vinden we niet van deze tijd. Ik vind dit ook niet van deze tijd. Maar goed, volgens mij zijn we daar al heel lang mee bezig met elkaar. Ik vind het niet van deze tijd."

In Volendam is Zwarte Piet al weken onderwerp van gesprek. Het Noord-Hollandse dorp besloot vorige maand afscheid te nemen van Zwarte Piet. "Met het oog op de waarborging van de veiligheid zijn we genoodzaakt een aanpassing te doen. De kleur van de pieten wordt aangepast naar de huidige standaard", lieten de stichtingen Sint Nicolaascomité en Behoud van de Sint Nicolaas Traditie weten. "De mensen moeten niet op deze manier naar de wedstrijd komen. Ik snap het niet, maar ik blijf gewoon voetballen", aldus Mbuyamba.

Reactie Volendam
FC Volendam betreurt de situatie en heeft zondag middels een officiële verklaring afstand genomen van de actie van de fans. "De spelers van FC Volendam hebben tevens aangegeven de actie niet als positief te hebben ervaren", luidt de reactie. "De supporters hebben zich dit seizoen van hun beste kant laten zien en FC Volendam gaat er vanuit dat zij de steun voor de spelers voorop blijven zetten. Volendam neemt afstand van de actie rond de zwartepietendiscussie." Het is niet bekend of er sancties volgen tegen de supporters.

Eredivisie
FC Volendam
0 - 4
FC Utrecht

Meer nieuws

Lazio verder verwijderd van Champions League na hele late mokerslag
0
Live meepraten in LaLiga: Real Mallorca - Atlético Madrid
0
Live meepraten in de Serie A: Sassuolo - Inter
0
Rensch onthult: 5 Ajax-spelers gingen gesprek aan met fans na uitfluiten Taylor
3
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
9
Oranje-tegenstander Oostenrijk moet na Alaba volgende sleutelspeler missen op EK
1

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties