Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
Schrijf een reactie...

Bart Vriends vertrekt na acht seizoenen bij Sparta en gaat buitenlands avontuur aan

Laatste update:

Via de clubwebsite van Sparta neemt Vriends na acht jaar afscheid. "De afgelopen seizoenen heb ik een geweldige tijd bij Sparta gehad. Ik was met de club in gesprek om langer te blijven en stond daar ook voor open, maar ik heb altijd de wens gehad om een avontuur buiten de grenzen aan te gaan. Daar kwam nu een mooie mogelijkheid, die ik moest grijpen."

"M'n periode bij Sparta was onvergetelijk, afscheid nemen valt zwaar en ik ga het zeker missen. Dat komt door alle mensen die bij de club betrokken zijn, van de spelers, staf, organisatie en supporters, die me overal in de stad aanspreken. Ik vind het mooi dat ik merk dat het me gegund wordt en ik zal Sparta zeker blijven volgen", aldus Vriends, die in het afgelopen seizoen nog aanvoerder was.

Ook technisch directeur Gerard Nijkamp komt aan het woord. "Bart is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een boegbeeld voor de club. Als ervaren speler is hij, zowel binnen als buiten de lijnen, van grote waarde geweest voor Sparta en heeft hij zijn stempel op de prestaties gedrukt. We hadden hem heel graag langer gehouden, maar begrijpen dat hij deze stap graag wil maken, wij willen hem dan ook alle geluk en succes toewensen op dit mooie avontuur."

Sparta nam Vriends in 2016 transfervrij over van Go Ahead Eagles. In de afgelopen jaren groeide hij, zowel op als buiten het veld, uit tot een perfect uithangbord voor de Spangenaren. In totaal kwam Vriends in 215 officiële wedstrijden in actie namens Sparta, waarin hij goed was voor 13 doelpunten en 4 assists.

Vriends, die zijn jeugdopleiding genoot bij FC Utrecht, speelde in zijn carrière enkel in de hoofdmacht van Go Ahead Eagles en Sparta. De Amersfoortse mandekker aast al langere tijd op een avontuur in het buitenland.

In de afgelopen jaren werd Vriends onder meer gelinkt aan het Australische Sydney FC en het Israëlische Hapoel Tel Aviv. Tot een buitenlandse transfer kwam het echter niet. In de razendpopulaire Cor Potcast gaf Vriends echter meermaals aan nog altijd te hopen op een avontuur. Dat avontuur heeft hij nu te pakken.

Adelaide United maakt zondag bekend dat het Vriends voor twee jaar gecontracteerd heeft. "Ik heb gespeeld met Craig Goodwin", laat de verdediger optekenen op de clubwebsite. "We gingen veel met elkaar om, zowel binnen als buiten het veld. Toen overtuigde hij me er al van op een dag in de A-League te spelen, omdat het als speler en persoon bij me zou passen. Dat advies heb ik serieus genomen!"

Bij Adelaide United is Ernest Faber actief als directeur voetbalzaken. De club werd twee keer landskampioen van Australië en eindigde het afgelopen seizoen op de achtste plek.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

De motivator die Roemenië laat dromen: 'Hij is vergelijkbaar met Ronald Koeman'
2
Stomdronken Balotelli kan niet meer op zijn benen blijven staan en gaat viraal
26
Feyenoord-speler is fan van Steven Bergwijn: 'Zou hem vaker opstellen in Oranje'
14
Mbappé noemt masker 'echt horror': 'Leek net alsof ik in 3D-wereld was beland'
14
'Talentvolle Belgische middenvelder (22) verschijnt op shortlist van Ajax'
11
De Graafschap-parel Önal maakt voor 1 miljoen euro stap omhoog naar Eredivisie
12

Meer sportnieuws

Reacties