Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Alex Kroes spreekt zich voor het eerst uit over functiewijziging bij Ajax

Laatste update:

De Raad van Commissarissen van Ajax zette twee weken na de entree van Kroes als algemeen directeur een ontslagprocedure op touwen wegens vermeende handel met voorkennis in Ajax-aandelen. Na steun van de bestuursraad, oud-Ajacieden en achterban mocht Kroes, weliswaar in een nieuwe functie, alsnog aanblijven in Amsterdam. Tot de AFM met een oordeel komt is kroes titulair technisch directeur.

In gesprek met journalisten Mike Verweij en Valentijn Driessen vertelt Kroes dat hij weet dat er een lastige periode in aantocht is in de hoofdstad. "Maar toch ben ik een ongeduldig mannetje dat zeventien uur per dag werkt om succes met Ajax te boeken", aldus de ambitieuze Kroes.

Ook als de AFM oordeelt dat Kroes een ernstig misdrijf heeft gepleegd, blijft de technisch directeur erbij dat hij alles met de beste intenties heeft gedaan. "Wat is een ernstig misdrijf? Als je door rood rijdt en een boete krijgt? Vind ik niet. Maar door rood rijden met 150 kilometer per uur en drank op wel. Als in mijn geval het Openbaar Ministerie in actie komt, dan is dat ernstig. Als de consequentie is dat ik mijn baan verlies, ook mijn huidige job, dan is dat zo. En dan sta ik daar ook achter."

Kroes vindt het niet erg dat hij inmiddels een nieuwe functie heeft bij Ajax. "Soms denk ik: misschien heeft het wel zo moeten zijn. Ik vind de functie van technisch directeur net zo leuk. Zeker als ik zo prettig kan samenwerken als nu in de directie met Menno Geelen, Susan Lenderink, Marijn Beuker en Menno's tijdelijke opvolger Cas Biesta."

"Het voelt echt goed met zijn vijven. Het is geen degradatie, maar een andere focus. Ik heb een salarisreductie, maar daar ben ik helemaal prima mee", besluit Kroes. De ochtendkrant komt zaterdag met een tweede deel van het uitgebreide interview.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Vangelis Pavlidis lijkt AZ te verlaten voor Champions League-deelnemer
22
'Gimenez topprioriteit voor Milan; enorme vraagprijs kan struikelblok vormen'
41
Het Braziliaanse voetbalsprookje en een magisch jaar in de Bundesliga
4
Ontdek de nieuwste voetbalkleding van adidas TEAM voor komend seizoen!
0
Liverpool wil concurrent óf vervanger van Salah uit de Premier League strikken
7
'Real Betis wil dure en overbodige reservespeler overnemen van Ajax'
17

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties