Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

NEC deelt hartverwarmend nieuws: Bas Dost heeft het ziekenhuis verlaten

Laatste update:

Dost ging op 29 oktober plots naar de grond in de slotfase van het duel tussen AZ en NEC. Al snel werd de ernst van de situatie duidelijk. Dost werd gereanimeerd door de toegesnelde hulpdiensten en werd per brancard afgevoerd richting de catacomben van het AFAS Stadion. Op dat moment was Dost weer bewustzijn.

Het was even onduidelijk wat nu de precieze aanleiding was voor het incident. Begin november werd bekend dat een ontstoken hartspier de reden was voor het in elkaar zakken. "Ik heb inmiddels van mijn cardioloog vernomen wat de oorzaak is van wat mij is overkomen tijdens de wedstrijd AZ - NEC in Alkmaar", liet Dost toen weten via de officiële kanalen van NEC.

"Ik heb de afgelopen dagen veel onderzoeken gehad en die hebben uitgewezen dat ik een ontstoken hartspier (myocarditis) heb. Er kunnen diverse redenen zijn waardoor een hartspier ontstoken raakt en de gevolgen kunnen best groot zijn, maar ik heb geluk gehad dat ik op het veld succesvol gereanimeerd ben."

Dost liet vanuit het ziekenhuis al weten dat het naar omstandigheden goed met hem ging. "Ik heb gistermiddag tijdens de lunch onze staf en mijn collega-spelers toegesproken. Ik was blij ze weer te kunnen zien en spreken. Ik heb ze uitleg gegeven van wat mij is overkomen, wat de oorzaak was en hoe de komende periode er voor mij uit ziet."

Nu is Dost dus weer thuis. "Ik ben blij weer thuis te zijn en ga nu in alle rust herstellen. Ik wil graag nog een dankwoord richten aan iedereen die me de afgelopen periode heeft gesteund. We waarderen dat ontzettend."

Dost kreeg gedurende zijn tijd in het ziekenhuis vele steunbetuigingen binnen, waar hij enorm dankbaar voor was. Zo zongen supporters van Sporting Portugal, waar Dost drie jaar voor speelde, zijn naam in de 28ste minuut in de uitwedstrijd tegen Boavista op 30 oktober. Dost droeg in Portugal rugnummer 28.

Meer nieuws

De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
10
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
6

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties