Nieuw fiasco voor Fenerbahçe acht dagen voor derby tegen Galatasaray

Na het verlies op bezoek bij Trabzonspor (2-1) en de remise in eigen huis tegen Alanyaspor (1-1) snakte Fenerbahçe weer naar een overwinning in de competitie, maar het werd opnieuw een teleurstellende avond voor de Gele Kanaries. Het team van Yanal speelde een zwakke wedstrijd in Ankara en keek halverwege al tegen een 1-0 achterstand aan. Doelman Altay Bayindir zat in de dertiende minuut volledig mis bij een lange bal, waarna Saba Lobzhanidze de bal in een leeg doel kon werken.

20Istanbulspor35472416

Halverwege de eerste helft ontsnapte Fenerbahçe aan een grotere achterstand. Konrad Michalak kon alleen op Bayindir af na een pass van Lobzhanidze, maar de doelman kwam ditmaal als winnaar uit de tweestrijd. Bij Fenerbahçe ontbrak Garry Rodrigues vanwege een hamstringblessure overigens in de wedstrijdselectie, waardoor Deniz Türüc aan de rechterflank kon rekenen op een basisplaats. Ferdi Kadioglu had op de linksbuitenpositie opnieuw het onderspit gedolven in de concurrentiestrijd met Tolga Cigerci.

Cigerci kon in de eerst helft echter niet imponeren en werd direct na rust vervangen door Emre Belözoglu. De 39-jarige middenvelder moest het aanvalsspel van Fenerbahçe gaan structuren, maar zijn invalbeurt duurde vanwege een blessure uiteindelijk slechts 21 minuten. Tussendoor dacht Fenerbahçe op gelijke hoogte te komen door een bizar eigen doelpunt van Ante Kulusic, die de bal ongehinderd in eigen doel kopte, maar het doelpunt werd uiteindelijk afgekeurd omdat Vedat Muriqi vlak daarvoor buitenspel had gestaan. Met Kadioglu als vervanger van Belözoglu binnen de lijnen hoopte Fenerbahçe alsnog een ommekeer te realiseren, maar met een fraaie knal zorgde Gerson Rodrigues, ex-speler van Telstar, een kwartier voor tijd uiteindelijk voor de definitieve beslissing in de wedstrijd. De aansluitingstreffer in blessuretijd van Serdar Aziz kwam veel te laat voor Fenerbahçe.