Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Oekraïense voetbalbond wil recordinternational al zijn interlands afnemen

Laatste update:

De 42-jarige Tymoshchuk is momenteel assistent-trainer bij Zenit. Hij heeft heeft de afgelopen week zware kritiek te verduren gekregen voor zijn beslissing om zich niet uit te spreken tegen de Russische inval in Oekraïne, terwijl hij ook zijn werkzaamheden bij Zenit vervolgde, ondanks het conflict in zijn vaderland. Atalanta-middenvelder Ruslan Malinovskyi viel Tymoshchuk onlangs af vanwege diens stilzwijgen. "Hij is voor honderd procent geen legende meer van het Oekraïense voetbal", schreef Malinovskyi op Twitter.

De Oekraïense voetbalbond concludeert nu dat Tymoshchuk de gedragscode en Fair Play-regelgeving heeft geschonden en 'het imago van het Oekraïense voetbal heeft geschaad'. De bond eist dat Tymoshchuk zijn UEFA Pro-coachlicentie, die hij in Oekraïne heeft verkregen, kwijtraakt. Het bestuurslichaam heeft ook gevraagd dat de voormalig profvoetballer alle titels die hij in Oekraïne won, waaronder drie titels met Shakhtar Donetsk, drie Oekraïense bekers en de Oekraïense Super Cup, hem worden ontnomen. Tot slot wil de voetbalbond ook Tymoshchuk zijn 144 interlands ontnemen.

"Sinds het begin van de militaire agressie van Rusland tegen Oekraïne heeft Anatoliy Tymoschuk, de voormalige aanvoerder van het Oekraïense nationale elftal, niet alleen geweigerd een publieke verklaring hierover af te leggen, maar ook zijn werkzaamheden bij Zenit Sint-Petersburg niet beëindigd", zo valt in een statement van de voetbalbond te lezen. "In een tijd waarin zijn voormalige club, Bayern München, verklaringen publiceert en Oekraïne steunt, blijft Tymoschuk zwijgen en werken voor Zenit."

Meer nieuws

'Jordan Henderson is mogelijk bezig aan zijn laatste weken bij Ajax'
25
Mark-Jan Fledderus vindt nieuwe baan in het buitenland: 'Een mooie club'
4
Speel gratis mee met Unibet's Golden Goal op Ajax-Almere City en win 5.000!
0
De Italiaanse regista die zelfs wandelend alle tegenstanders te snel af was
8
PSV meldt zich opnieuw bij FC Utrecht voor multifunctionele Ryan Flamingo
18
'Diant Ramaj in beeld als reservedoelman bij Europese grootmacht'
32

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties