Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

PEC moet flink snijden in begroting; transfer De Wit voorkomt acuut probleem

Laatste update:

Door het verlies op Het Kasteel is de achterstand van rodelantaarndrager PEC op nummer zestien Fortuna Sittard met vijf punten onoverbrugbaar geworden. Hiermee is degradatie na tien jaar op het hoogste niveau te hebben geacteerd een voldongen feit voor de ploeg van Dick Schreuder. De oefenmeester nam de trainerspositie in Zwolle in november over van Art Langeler, die na twaalf duels genoeg had gezien bij de degradant. Onder Schreuder leefde PEC op in de tweede seizoenshelft, maar dit bleek niet genoeg te zijn om een verblijf in de Eredivisie te garanderen.

De degradatie doet niet alleen sportief pijn bij de Zwollenaren. Ook financieel zal er een hoop moeten veranderen bij PEC. De club moet volgens Boudesteyn een bedrag tussen de 4 en 5 miljoen euro bezuinigen ten opzichte van de huidige begroting van 12,5 miljoen euro. In het ergste geval betekent dat dus dat de begroting met maar liefst 40 procent moet krimpen. Daarbij heeft de club geluk dat Mees de Wit voor 2,3 miljoen euro aan AZ is verkocht: zonder deze transactie had PEC een acuut financieel probleem gehad. "Daarom zijn we heel blij met de goede ontwikkeling die Mees de Wit heeft gehad dit seizoen en het mooie bedrag dat hij heeft opgeleverd", geeft de directeur toe.

Boudesteyn gaat zich de aankomende weken buigen over de aankomende kwestie. "Normaal kun je geld bijleggen uit eigen vermogen, maar dat is er niet", is de algemeen directeur van PEC eerlijk. Er moet dus op zoek worden gegaan naar een andere oplossing. "Op het moment dat je geld tekort komt, moet je geld gaan zoeken. Dat kan bij een rijke voorzitter zijn of bij een groep mensen, die er geld in wil leggen. Zo gaat dat meestal bij clubs die degraderen. Dan hoop je dat er mensen opstaan. We houden alle opties open."

-

Meer nieuws

Engelse pers kiest Manchester City-ster als beste speler van de Premier League
18
'Het heeft er alle schijn van dat Van Bommel gaat vertrekken bij Royal Antwerp'
14
Daley Blind weet wat hij na spelerscarrière wil doen: 'Wil wel die kant op'
10
Erik ten Hag in beeld als opvolger van Thomas Tuchel bij Bayern München
23
Johan Bakayoko maakt supporters van Feyenoord warm met lofzang over speler
11
Gehele Italiaanse top staat in de rij voor Nederlander: 'Een groot kampioen'
22

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties