Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Real Madrid-aanvaller Vinícius Júnior richt zich via Instagram tot Igor Paixão

Laatste update:

Igor Paixão, el descendiente de esclavos que amenaza al Atleti, zo luidde de kop van het artikel. Letterlijk vertaald betekent dat: Igor Paixão, de afstammeling van slaven die Atlético Madrid bedreigt.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de igorpaixao_00 (@igorpaixao_00)

Op X kreeg AS een storm van kritiek over zich heen. Zowel Spaanse als Braziliaanse fans eisten dat de 'racistische' kop zou worden aangepast. Dat deed AS uiteindelijk ook. De publicatie op X verdween en het artikel werd bewerkt.

Desalniettemin wilde Paixão daags na de nederlaag in de Champions League zich uitspreken tegen racisme. In een statement op Instagram omschrijft de Braziliaan de worsteling waar landgenoot Vinícius Júnior 'op dagelijkse basis' mee te maken krijgt en geeft hij aan altijd te blijven strijden tegen racisme.

"Ze vermommen zich altijd", zo begint Paixão. "Door elegante woorden, geld, manieren van gedrag en zelfs de posities die ze innemen. Ze zijn subtiel. Ze laten niet altijd alle vooroordelen zien die ze generaties lang met zich meedragen."

"Zij zijn slim. Omdat ze meestal wegkomen met het begaan van een van de meest gruwelijke misdaden uit de geschiedenis: racisme", vervolgt Paixão. "Maar ze verhullen het niet altijd, ze zijn niet altijd subtiel en ze zijn niet altijd slim. Soms zijn ze expliciet en overduidelijk, het resultaat van jaren en jaren vol straffeloosheid."

"Deze week was het de beurt aan AS, de krant uit het land waar mijn collega, levens- en kleurgenoot Vinícius Júnior speelt, die dagelijks lijdt onder de haat van degenen die eenvoudigweg niet hebben geleerd een kwaad te overwinnen dat nooit had mogen bestaan, maar dat al zo lang een crimineel is."

"Men zal zeggen dat ik de context verkeerd begrepen heb en men zal teksten aanpassen om racisme te verhullen. Maar alles is in orde. Want samen zijn we sterker. Wij zullen altijd sterker zijn. En we zullen nooit meer alleen lopen", zo besluit de buitenspeler van Feyenoord.

Champions League
Feyenoord
1 - 3
Atlético Madrid

Meer nieuws

Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
15
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
6
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
7
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
18
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
58
Marseille en Atalanta maken na zeer vermakelijk duel nog volop kans op finale
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties