Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Roberto Firmino laat Europa definitief achter zich voor lucratief avontuur

Laatste update:

Dat Firmino aan de slag gaat bij Al-Ahli, mag geen verrassing heten. Eind juni maakte transfermarktexpert Fabrizio Romano al bekend dat de goedlachse Zuid-Amerikaan in verregaande onderhandelingen was met de club. Al-Ahli was in afwachting van de keuze van Firmino, maar verwachtte al dat hij voor een overstap naar Saudi-Arabië zou kiezen. Die vermoedens blijken nu te kloppen. De club heet hem middels een fraai filmpje welkom.

Eerder deze transferperiode was het nog even de vraag voor welke club Firmino zou kiezen. Vanwege zijn transfervrije status was de Braziliaan een aantrekkelijke optie voor meerdere clubs. Zo werd hij nog gelinkt aan Barcelona, maar de Catalanen pakten niet door. Ook Real Madrid werd genoemd. In de Spaanse hoofdstad zou hij de rol van tweede spits hebben moeten fungeren, maar de club koos uiteindelijk voor Joselu.

Bij de drievoudig kampioen van Saudi-Arabië wordt Firmino een teamgenoot van Bosschenaar Hicham Faik, die sinds afgelopen zomer voor de club speelt. Met Ryan Boudebouz heeft Al-Ahli een andere bekende naam onder contract staan. De Franse Algerijn maakte in Europa furore bij Montpellier, Real Betis en Celta de Vigo. Firmino moet voor de spitspositie de concurrentiestrijd aangaan met landgenoot Marcão.

Firmino speelde sinds juli 2015 voor Liverpool. In totaal kwam de rechtspoot in 362 officiële wedstrijden in actie voor de Engelse grootmacht, waarin hij goed was voor 111 doelpunten en 79 assists. Firmino had een belangrijke rol in het seizoen 2018/19, toen Liverpool beslag wist te leggen op de Champions League. Nu wordt hij de volgende topspeler die de Premier League verlaat voor een exorbitant contract in de Saudi Pro League.

Meer nieuws

Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
112
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
7
'Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte'
2
Dortmund houdt PSG en Mbappé in toom en mag dromen van CL-finale
71
Chris Woerts ziet Ajax 'hele goede keuze maken' op bestuurlijk vlak
13
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties