Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Spaan tipt niet eerder genoemde naam als trainer: 'Dit citaat schreeuwt Ajax'

Laatste update:

In zijn vaste rubriek wil Spaan het punt maken dat goede trainers niet altijd een bekende naam hebben. "Ik las deze week in The Athletic over een trainer die niemand kent, die van Ipswich Town. Kieran McKenna is 37 jaar en was trainer en scout in de academies van, bijvoorbeeld, Tottenham Hotspur, Leicester City en Manchester United."

"Hij is een uitstekende opleider die Ipswich al een veel hogere collectieve transferwaarde heeft bezorgd dan verwacht", gaat Spaan verder. "Hij was bij Manchester United assistent onder Solskjaer, Mourinho, Carrick en Rangnick, voordat hij bij Ipswich hoofdtrainer werd. Hij promoveerde van de tweede naar de eerste divisie en doet, als promovendus, nog steeds mee om een promotieplek naar de Premier League." Ipswich staat sinds vrijdagavond bovenaan in de Engelse Championship.

Op Portman Road ligt McKenna nog tot medio 2025 vast. Volgens Spaan past zijn denkwijze goed binnen de filosofie van Ajax. "Hij speelt aanvallend voetbal en bekommert zich niet meteen om tegendoelpunten. Dit seizoen won hij twee keer met 4-3. Dit citaat schreeuwt Ajax: 'Weinig elftallen bezorgen de bal zo snel van de keeper naar de voorhoede, terwijl de tegenstander op schaduwen jaagt.'"

Spaan is ook voorstander van de werkwijze van de jonge trainer. "Doordeweeks wordt er veel aan videoanalyse gedaan en McKenna is gespitst op individuele vooruitgang van de spelers. Hij speelt met vleugels en een nummer tien."

Daarnaast voldoet McKenna volgens Spaan aan een belangrijk criterium: hij boekt resultaten. "In een klassement van het gemiddeld aantal gewonnen punten per wedstrijd in Championship en Premier League staat hij derde achter Guardiola en Arteta, maar voor Klopp, Emery en Ten Hag. Als voetballer kwam hij niet verder dat het tweede van Tottenham Hotspur."

Ipswich Town is momenteel dus de virtuele koploper van de Championship, met 84 punten uit 39 wedstrijden. Leeds United volgt met slechts een punt minder, terwijl Leicester City met 82 punten nog een wedstrijd tegoed heeft. The Foxes kunnen dus nog over de club van McKenna heen, waarna nog zeven reguliere competitiewedstrijden volgen.

Meer nieuws

Marijn Beuker legt met 1 opmerking enorme fout van Sven Mislintat bij Ajax bloot
2
Feyenoord zwaait al voor Slot en Van Persie nog een belangrijke trainer uit
2
Pasveer, Openda, Kashia en tal van andere (oud-)spelers schieten Vitesse te hulp
34
VZ Kort: Parma keert na drie seizoenen terug in Serie A
77
Santiago Gimenez daadwerkelijk in beeld in top van de Premier League
54
Manchester United hakt knoop door over toekomst Erik ten Hag
63

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties