Strafschoppen helpen Besiktas bij verwerking van midweeks drama

Besiktas - Bursaspor 2-1
Bursaspor, met Joshua John in de basis, leek vlak voor rust de score te openen. Pablo Batalla zag zijn treffer echter afgekeurd worden wegens buitenspel, waardoor het 0-0 bleef in de eerste helft. Besiktas had daarvoor al enkele kansen gekregen om op voorsprong te komen. Deniz Yilmaz liet een uitstekende mogelijkheid onbenut en een inzet van Vincent Aboubakar werd door Merter Yüce van de lijn gehaald. In de tweede helft mocht Besiktas het vanaf elf meter proberen na een overtreding op Gökhan Gönül. Cenk Tosun verzilverde de buitenkans en maakte alweer zijn achtste doelpunt van het seizoen. Merter beging vervolgens een overtreding op Oguzhan Özyakup, waardoor Cenk opnieuw een penalty mocht benutten. Emre Tasdemir deed in blessuretijd iets terug en bepaalde de eindstand. Sercan Yildirim kreeg daarna nog rood.

Gençlerbirligi - Istanbul Basaksehir 0-0
Basaksehir verrast dit seizoen vriend en vijand, maar wist in de clubgeschiedenis nooit te winnen op bezoek bij twee competitiegenoten: Fenerbahçe en Gençlerbirligi. Aan de andere kant was de koploper al veertien uitduels op rij ongeslagen, wat een clubrecord was. Beide reeksen werden verlengd. Het werd geen spectaculaire wedstrijd in Ankara, al waren er wel kansen. Mehmet Batdal trof na achttien minuten de lat een kopbal en ook Alexandru Epureanu liet zich gelden namens de bezoekers. Bij Gençlerbirligi was Vedat Muriqi dreigend, maar hij stuitte op keeper Volkan Babacan. Na rust daalde het tempo gestaag en werden beide teams niet vaak gevaarlijk. Op basis van doelsaldo behoudt Basaksehir de koppositie.