Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Jorien van den Herik wordt niet de nieuwe bondsvoorzitter van de KNVB

Laatste update:

"Ik heb de afgelopen tien dagen met heel veel mensen gesproken, en het is simpel: het is teveel werk", laat Van den Herik vrijdag weten in een eerste reactie aan het Algemeen Dagblad.

"Die tien benodigde handtekeningen waren wel gelukt, inclusief Ajax en Feyenoord. Formeel staan er volgens de KNVB maar twee dagen per week voor, maar als je het echt goed wilt doen, moet je het in mijn ogen zeven dagen in de week doen. Dat ben je ook verplicht in die rol, vind ik, maar dat lukt me gewoon niet", verzucht de voormalig voorzitter van Feyenoord.

"Ik heb nog allerlei zakelijke verplichtingen in onder andere Amerika. Ik vind het jammer, maar het past op dit moment niet", legt de ervaren bestuurder uit Rotterdam uit waarom hij zich definitief terugtrekt.

Van den Herik maakte zijn kandidatuur pas enkele weken geleden openbaar. "Achteraf misschien te laat", doet hij aan zelfreflectie. "Maar ik ook ben blij dat ik me tien dagen uitgebreid heb kunnen verdiepen in de verantwoordelijkheden en taken die deze functie behelst. Heel veel mensen hebben me bijgepraat, ik voelde veel steun, maar ik moet eerlijk zijn: of je doet het volledig en met volle aandacht, of je doet het niet."

Pikante uitspraak


Van den Herik liet zich onlangs bij Goedemorgen Eredivisie uit over de mogelijke aanstelling van Van der Laan. "Twee dames in de top van het voetbal. Dat wordt natuurlijk ook oorlog", zo voorspelde hij. Presentatrice Fresia Cousiño Arias keek op van de woorden van de bestuurder en wilde weten waarom hij dat vindt.

"Nou, twee vrouwen die dan allebei op hun tenen moeten lopen. De ene (Marianne van Leeuwen, bondsvoorzitter KNVB, red.) loopt al op haar tenen en dan krijg je er één bij zonder ervaring. Die loopt dan ook nog op de tenen. Ja, dat wordt oorlog", aldus Van den Herik.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Ook vertrek van Olivier Boscagli dreigt: 'Daardoor kan PSV moeilijk nee zeggen'
4
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Kieft adviseert Ajax te verkopen: 'Je hebt niks aan zo'n gozer, weg ermee'
5
Kritiek op Memphis na post over ballenmeisje: 'Kan iemand haar Insta sturen?'
15
Basisspeler van PSV zinspeelt op vertrek: 'Fantastisch om het zo af te sluiten'
13
Kraay jr. weet wie Joey Veerman moet opvolgen bij PSV: 'Heel gewaagd, maar...'
17

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties