Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax schept duidelijkheid over wie taken Alex Kroes voorlopig overneemt

Laatste update:

Volgens Verweij heeft Ajax het personeel vrijdag middels een brief op de hoogte gesteld over de genomen beslissing. De Amsterdammers schrijven daarin dat Beuker, Geelen en Lenderink tot 21 mei de taken van Kroes overnemen en daarmee 'een stapje extra doen'. Op de BAVA wordt volgende maand het besluit genomen wat er met Kroes gaat gebeuren.

De bestuursraad wil dat Kroes, die wordt verdacht van handel in Ajax-aandelen met voorkennis, in genade wordt aangenomen. "De vereniging Ajax, goed voor 73 procent van de aandelen, wil een terugkeer van Kroes 'in welke vorm en onder welke voorwaarden dan ook'", schrijft Verweij in zijn artikel. De journalist heeft daarnaast nog meer informatie.

"Besluit de Raad van Commissarissen op 21 mei desondanks dat een vertrek van Kroes onvermijdelijk is, dan zal er wél een interim-CEO komen", weet Verweij. "Dat is een eis van de KNVB, die stelde dat de club binnen zestig dagen een (interim-)CEO moet hebben."

Michael van Praag, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax, gaf tegenover Ajax Life aan dat hij van mening is dat er geen weg meer terug is voor Kroes. "Alex heeft kunnen uitleggen hoe hij het ziet, maar de conclusie bleef - hoe pijnlijk ook - hetzelfde: je kunt geen algemeen directeur handhaven die dit in zijn bagage met zich meedraagt"

Aandelen


Ajax maakte begin deze maand wereldkundig dat Kroes, die sinds 15 maart in dienst was als kersverse algemeen directeur in Amsterdam, op non-actief is gesteld vanwege het kopen van aandelen in de club. Het besluit om Kroes te schorsen werd genomen nadat de Raad van Commissarissen van Ajax vernam dat de pas aangestelde bestuurder, een week voor de publicatie van zijn voorgenomen benoeming op 2 augustus 2023, ruim 17.000 aandelen in Ajax heeft gekocht.

De Raad van Commissarissen van Ajax heeft extern juridisch advies ingewonnen, waaruit bleek dat het zeer aannemelijk is dat hij daarmee handel met voorwetenschap heeft gepleegd. Handel met voorwetenschap is een strafbaar feit. Kroes zelf hoopt nog altijd terug te kunnen keren als algemeen directeur van Ajax.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Olympiacos verrast Villa in Birmingham en mag dromen van finale in eigen land
0
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
15
Marseille en Atalanta maken na zeer vermakelijk duel nog volop kans op finale
2
Tottenham Hotspur bewijst status als favoriete tegenstander voor Chelsea
11
Gigantische fout Karsdorp kost AS Roma zeer duur tegendoelpunt tegen Leverkusen
11
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
11

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties