Trabzonspor kan niet profiteren na klap van heetgebakerde Cyle Larin

Verreweg de beste kans van de eerste helft was voor Djaniny, die na een fraaie pass van Abdülkadir Ömür volledig vrij voor het doel van Besiktas stond. Hij kreeg echter geen controle over de bal. Besiktas wilde een strafschop na een vermeende overtreding van Tymoteusz Puchacz op Michy Batshuayi, maar kwam bedrogen uit. Tien minuten na de pauze opende Trabzonspor de score. Na een lange bal van Hüseyin Türkmen hield Cornelius bewaker Domagoj Vida van zich af en wipte hij de bal over de uitgekomen doelman Ersin Destanoglu.

Halverwege de tweede helft kreeg Besiktas de uitgelezen kans om de stand recht te trekken. In de ogen van arbiter Zorbay Küçük beging Ömür een overtreding op Rachid Ghezzal, waardoor Batshuayi mocht aanleggen voor een penalty. De aanvaller van Besiktas schoot echter tegen de linkerpaal. Enkele minuten later volgde alsnog de 1-1. Na een steekpass van Ghezzal punterde de opgestoomde Rosier de bal in de korte hoek. De situatie werd voor Besiktas penibel toen invaller Larin een directe rode kaart kreeg voor het uitdelen van een klap aan Manolis Siopis, die hem tegenhield aan de zijlijn.

In de blessuretijd kopte Dorukhan Toköz op de bovenkant van de lat na een vrije trap van Marek Hamsik, waardoor de punten werden gedeeld. Trabzonspor won slechts een van de laatste vier wedstrijden in de Süper Lig, maar hoeft zich geen zorgen te maken om de bovenste plaats. De voorsprong op nummer twee Konyaspor bedraagt dertien punten met nog zeven duels te gaan. Besiktas staat zevende met 47 punten.