Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Tsjechische regering stuurt boze brief naar UEFA over lange racismeschorsing

Laatste update:

Kúdela is door de UEFA voor maar liefst tien Europese wedstrijden geschorst. "Maar de racisme-aantijgingen zijn niet bewezen", schrijft een hoge bestuurder namens het Tsjechische kabinet in een open brief aan de tuchtcommissie van de UEFA, die donderdag de schorsing uitsprak. "Zelfs een official van de UEFA vroeg zich af of Kúdela de racistische opmerking heeft gemaakt."

"Jullie hebben een man veroordeeld zonder ook maar enig bewijs", staat er verderop in de brief. "Jullie doen dit alleen om aan de perverse verwachtingen van een klein groepje activisten en een club die op het veld niet kon winnen te voldoen. In jullie handen is de strijd tegen racisme veranderd in hypocrisie, positieve discriminatie en buigen voor onnozele ontwikkelingen. We zullen niet voor jullie knielen en geen enkele dreiging kan een Tsjechische voetbalfan raken."

Kúdela haalde zich de woede van alles en iedereen bij Rangers op de hals in de returnwedstrijd op Ibrox Park op 18 maart. Kamara en zijn ploeggenoten haalden na het racisme-incident gelijk verhaal bij de Tsjechische speler, terwijl ook manager Steven Gerrard de actie van Kúdela scherp veroordeelde. Op verzoek van de clubleiding van de Schotse kampioen stelde de UEFA vervolgens een onderzoek in, met als resultaat dat het Europese seizoen van de Slavia-verdediger een voortijdig einde kent.

De UEFA liet woensdag weten dat Kúdela is geschorst vanwege racistisch gedrag in de ontmoeting met Rangers van vorige maand. De centrale verdediger heeft een van de tien wedstrijden schorsing er overigens al opzitten. Hij miste vorige week de uitwedstrijd tegen Arsenal (1-1) vanwege een voorlopige schorsing. Het is nog niet bekend of het bestuur van Slavia van plan is om beroep aan te tekenen tegen de sanctie die Kúdela kreeg opgelegd van de UEFA.

Naast Kúdela is ook Kamara geschorst door de UEFA, al mist de middenvelder van de Rangers slechts drie Europese wedstrijden van zijn club. Op de televisiebeelden werd duidelijk dat de verdediger van Slavia met zijn hand voor zijn mond iets tegen Kamara zei, waarna de Finse speler in Schotse dienst woedend reageerde. Hij moet van de UEFA enkele wedstrijden missen vanwege gewelddadig gedrag.

Meer nieuws

Hoe Galatasaray en Fenerbahçe ooit bijna één club werden
15
Fans PEC houden adem in: duel bewust gestopt met bekers door medisch noodgeval
8
Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas? Ontdek adidas TEAM!
0
Zuidam geeft transferplannen van FC Utrecht prijs: 'We willen ver voor hem gaan'
5
Van Hooijdonk mist één naam in EK-selectie: 'Had een sensatie kunnen worden'
5
Schrik slaat om het hart: jonge FC Twente-fan raakt gewond bij uitzwaaien bus
17

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties