Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Twente dankt Sambo en behaalt met afzwaaiende Brama Europees voetbal

Laatste update:

De Enschedeërs maakten donderdag op de valreep een achterstand goed en kenden daarom een prima uitgangspositie voor de return. Daarin was een basisplek voor de afzwaaiende Wout Brama weggelegd, die de geschorste Michal Sadílek verving. Sparta trad aan met precies dezelfde elf namen als in de heenwedstrijd. Twente-middenvelder Sem Steijn begon, net als in de eerste clash met zijn vader Maurice, op de bank.

De gastheren gingen het sterkst van start in De Grolsch Veste. Al na twee minuten moest Nick Olij ingrijpen op een listige inzet van Michel Vlap. De Sparta-goalie kende sowieso een drukke eerste helft, met pogingen van Gijs Smal, Manfred Ugalde en opnieuw Vlap. Allen maakte Olij onschadelijk, al ging het vijf minuten voor de thee nog bijna mis.

Olij verwerkte een afstandsschot van Smal op beroerde wijze, maar kon nog voorkomen dat Vlap de rebound binnen werkte. Zo mocht Sparta zich het meest gelukkig prijzen met de 0-0 ruststand. Twente vond niet lang na de onderbreking toch een gaatje. Na een stroperig lopende aanval kwam Brenet tot een schot, die daarbij geholpen werd door Sambo. De huurling van PSV verlengde de bal zodanig dat deze achter Olij belandde: 1-0.

Sparta werd plots wakker en zette de gastheren ineens met de rug tegen muur. Die kwamen heel goed weg toen Arno Verschueren twintig minuten voor tijd de lat trof. Ondanks een spervuur aan Spartaanse kansen hield Lars Unnerstall de nul, waardoor Twente komend seizoen in Europa uitkomt. Brama hield het in zijn laatste duel als prof 77 minuten vol: toen werd de Achterhoeker afgelost door Mathias Kjølø. Daarbij liepen de emoties hoog op. Trainer Ron Jans stond voor het laatst langs de lijn namens Twente.

Eredivisie
FC Twente
1 - 0
Sparta Rotterdam

Meer nieuws

Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
4
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
3
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
10
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
21
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
73

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties