Udinese stevent af op Champions League na nederlaag Napoli

Udinese- Genoa 2-0
Udinese deed uitstekende zaken in de strijd om de derde plek van de Serie A. Waar Napoli en Lazio met 1-0 verloren, pakte de ploeg van hoofdtrainer Francesco Guidolin wel de volle buit: I Bianconeri wonnen met 2-0 van Genoa. De equipe van Guidolin moest het doen zonder een van de sterspelers, de felbegeerde Mauricio Isla, maar dat maakte topschutter Antonio Di Natale niets uit. De aanvaller schoot na een halfuur een vrije trap tegen de touwen en dat was een flinke klap voor Genoa, dat op dat moment ook met tien man verder moest: Juraj Kucka kreeg zijn tweede gele kaart omdat hij Diego Fabbrini omver liep.

Genoa ging met tien man wel op zoek naar de gelijkmaker via de counter, maar het doelpunt viel niet en nog voor de pauze moesten de havenstedelingen zelfs met tien man verder. Spits Rodrigo Palacio dacht een vrije trap te krijgen, maar de scheidsrechter vond dat er niets aan de hand was. Palacio zal iets gezegd hebben tegen de arbiter, want hij kreeg een directe rode kaart van de leidsman. Palacio claimde dat hij het had tegen teamgenoot Emiliano Moretti en hij riep zelfs de hulp in van Udinese-coach Guidolin, maar het mocht niet baten. Met negen man lukte het Genoa niet om iets te forceren en daar profiteerde Antonio Floro Flores van, door een volley tegen de touwen te hameren: 2-0.

Bologna - Napoli 2-0
Lazio liet het zondag lelijk liggen op bezoek bij Bologna en lijkt Champions League-voetbal te kunnen vergeten. De gasten begonnen goed en kregen twee uitstekende kansen op de 1-0, maar Alessandro Diamanti opende na een snelle counter de score. Het deed Napoli weinig, want de ploeg van Walter Mazzarri ging vrolijk verder met het creëren van kansen. De gigantische spilzucht voorin (o.a. misser voor open doel van Edinson Cavani) kwam de Partenopei uiteindelijk duur te staan. Matteo Rubin tekende halverwege de tweede helft met een schot hoog in het doel voor de beslissing. Het duel werd in blessuretijd nog ontsierd door twee rode kaarten: een voor de thuisploeg en een voor de bezoekers.

Atalanta Bergamo - Lazio 0-2
Lazio won wel, en is daarmee Napoli voorbij in de rangschikking. De door blessures geplaagde Romeinen kwamen na 35 minuten spelen op voorsprong dankzij een van richting veranderde inzet van Libor Kozak, waarna Atalanta op zoek ging naar de gelijkmaker. Er kwamen ook kansen, maar Lazio hield stand en zag hoe de thuisploeg in de slotfase met tien man verder moest na een rode kaart voor Guglielmo Stendardo. In de 91ste minuut gooide Lorik Cana het duel definitief in het slot. Hij deed dat met een weergaloze knal die in de kruising binnen sloeg.