Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Valencia maakt statement in koeienletters: 'CALA, WE GELOVEN JE NIET'

Laatste update:

"Valencia is diep bedroefd door de uitspraken van Cádiz-speler Juan Cala op dinsdag, 48 uur na de gebeurtenissen", schrijft Valencia in het statement. "Hij ontkent Mouctar Diakhaby op racistische wijze te hebben uitgescholden. Cala heeft een grote kans laten liggen om zijn fout te erkennen en zich te verontschuldigen richting de betrokken speler. In plaats daarvan valt hij Diakhaby en andere mensen bij Valencia aan."

"Valencia wil nogmaals benadrukken dat wij onze speler geloven en hem volledig steunen", vervolgt de club. "Na de dreigementen van Cala tijdens zijn persconferentie blijven de club, voorzitter Anil Murthy en Mouctar Diakhaby vol overtuiging en tot het laatste moment strijden voor het juiste in de sport en in de samenleving. Valencia zal niet stoppen met vechten voor verbeterde protocollen in de strijd tegen racisme in het voetbal." Cala ontkende dinsdag schuld en zegt zich gesteund te voelen door zijn club Cádiz.

De wedstrijd tussen Cádiz en Valencia in LaLiga werd zondagavond na een halfuur stilgelegd, nadat de verdediger bij zijn ploeggenoten had aangegeven dat hij racistisch was bejegend. Cala zou negro de mierda hebben geroepen, wat ongeveer vertaald kan worden als 'strontneger'. Inmiddels is een geluidsopname opgedoken waarin de uitspraak te horen is. De spelers van Valencia besloten na het incident van het veld te stappen en zochten samen met de geëmotioneerde Diakhaby de kleedkamer op. De verdediger wilde wel dat zijn ploeggenoten de wedstrijd afmaakten, maar verscheen zelf niet meer op het veld.

Cala weigert verantwoordelijkheid te nemen, bleek op een persconferentie na de training van dinsdag. "Alles wat nu plaatsvindt, is pure demagogie. Er is geen racisme in het Spaanse voetbal", zei hij. "Ik vind het geen probleem om een gesprek met Diakhaby te voeren over de gebeurtenissen. Er is inmiddels een heel circus omheen gecreëerd." Cala vindt niet dat hij iets verkeerd heeft gezegd. "Er zijn twee opties: Diakhaby heeft het verzonnen of hij heeft het verkeerd begrepen." Hij waant zich dan ook onschuldig. "Het is net het Wilde Westen. Ik weet niet wat er is gebeurd met 'onschuldig tot het tegendeel is bewezen'. Niemand verdient het om op deze manier gelyncht te worden."

Meer nieuws

VZ Kort: Peer Koopmeiners heeft laatste wedstrijd voor Almere City gespeeld
77
Liveblog huldiging PSV: Platte kar staat al klaar bij het Philips Stadion
2
Test jouw kennis over de Champions League en win maar liefst 25.000 euro!
0
Bayern München spreekt eigen lijfspreuk tegen met opvallend nieuw tenue
11
KKD Elftal van de Week: Roda JC ondanks uitgestelde promotie hofleverancier
0
Roda JC legt stadionspeaker het zwijgen op: 'Heeft laatste interview gegeven'
11

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties