Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Tottenham Hotspur bewijst status als favoriete tegenstander voor Chelsea

Laatste update:

Opvallend genoeg is Tottenham de meest favoriete tegenstander in de Premier League voor Chelsea. Er is geen enkele club waar men in West-Londen vaker van won of vaker tegen scoorde dan Tottenham. Die statistiek werd nog maar eens kracht bij gezet.

Chelsea kon door een waslijst aan afwezigen geen beroep doen op een groot gedeelte van de selectie. De piepjonge bank bestond om die reden uit een aantal spelers die nog nooit in actie kwam voor the Blues. Onder hen twee zeventienjarigen en twee achttienjarigen.

Aan de kant van the Spurs was er 'gewoon' een basisplaats voor Micky van de Ven. De Nederlander hield zich vrij moeiteloos staande op Stamford Bridge, maar kon niet voorkomen dat doelman Guglielmo Vicario tweemaal geklopt werd.

Na vier minuten spelen dacht Chelsea al op voorsprong te komen, toen Nicolas Jackson erdoor was en Van de Ven de bal nog net voor de doellijn wist weg te glijden. Halverwege de eerste helft mikte Noni Madueke net naast met een fraaie uithaal.

Het bleek voor Tottenham slechts uitstel, daar Chelsea niet veel later alsnog de leiding greep. Een afgemeten vrije trap van Conor Gallagher belandde op het hoofd bij Trevoh Chalobah, die beheerst de verre hoek vond buiten het bereik van Vicario: 1-0.

Chelsea was de betere ploeg in de eerste helft en liet bij vlagen goed voetbal zien. Tottenham schreeuwde in de eerste helft om een strafschop na een vermeende overtreding van Madueke op Emerson Royal, maar daar wilde scheidsrechter Robert Jones niet aan.

In de tweede helft kwam Spurs er een paar keer gevaarlijk uit, maar was het Djordje Petrovic die een goede reactie in huis had op een schot van Pedro Porro vanaf de zijkant. Even later kwam Emerson een teenlengte tekort na een fraaie aanval over meerdere schijven.

Ange Postecoglou bracht voor het laatste kwart onder meer James Maddison en Rodrigo Bentancur binnen de lijnen, maar zag Chelsea de marge verdubbelen. Nadat Cole Palmer een vrije trap tot zijn eigen verdriet via de onderkant van de lat uiteen zag spatten, kopte Jackson raak uit de rebound: 2-0.

Met de spanning in de wedstrijd was het vanaf dat moment wel gedaan. Pochettino greep het moment aan om Josh Acheampong en Jimi Tauriainen hun debuut te gunnen. De twee zagen het lange wachten daarmee beloond worden.

Meer nieuws

Quincy Promes onder voorwaarden vrijgelaten in Dubai
4
Alireza Jahanbakhsh had bijna voor een andere topclub dan Feyenoord gespeeld
4
'Laporta overweegt Xavi te ontslaan bij Barça na uitspraken op persconferentie'
25
'Girona wil doorpakken en grote naam presenteren als teamgenoot Daley Blind'
8
VZ Kort: Nederland grijpt naast organisatie WK 2027 voor vrouwen
77
Begrip voor opvallende keuze van Koeman: 'Hij heeft heel veel voorwaarden'
33

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties