Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
Schrijf een reactie...

Canada houdt stand tegen tien Chilenen en schrijft direct Copa América-historie

Laatste update:

Aanvoerder Alphonso Davies begon als linksback, om op linksbuiten ruimte te creëren voor Jacob Shaffelburg. Laatstgenoemde werd beloond voor zijn cruciale assist tegen Peru (0-1). Bij Chili begon sterspeler Alexis Sánchez op 10, achter Eduardo Vargas en naast vleugelspelers Darío Osorio en Víctor Dávila.

Canada toonde zijn aanvallende intenties in de eerste twintig minuten en probeerde met name via de flanken gevaarlijk te worden. Het leverde in dat tijdsbestek liefst vijf hoekschoppen op voor de Noord-Amerikanen, zonder het gewenste resultaat. Cyle Larin kwam het dichtst bij een treffer, maar Gabriel Arias slaagde erin zijn kopbal over de lat tikken.

Balverlies op het middenveld werd Canada even later bijna fataal, toen Dávila er met de bal vandoor ging en op links Gabriel Suazo vond. De linksback gaf de bal terug aan Dávila, die inmiddels gepositioneerd stond op randje zestien, de bal met zijn borst aannam en zijn spectaculaire volley centimeters naast zag gaan.

Diezelfde Dávila kreeg ogenblikken later na goed doorkoppen van Sánchez opnieuw een kans om te volleren en hij ging er dan ook voor. De aanvaller van CSKA Moskou schoot ditmaal teleurstellend ruim naast. Chili leek in die fase op weg naar de 1-0, maar liep tegen een enorme domper aan toen Suazo in een tijdsbestek van een paar minuten twee niet al te handige overtredingen maakte op Richie Laryea en met evenzoveel gele kaarten op zak mocht vertrekken,

Met een man meer op het veld gaf Davies scherp voor op Jonathan David, die een uitgelezen kans liet liggen door oog in oog met Arias de bal op zijn scheenbeen te raken in plaats van zijn voet. Enkele gevaarlijke momenten volgen nog van Canadese zijde voor rust, maar het bleef bij 0-0.

Na de onderbreking slaagde Canada er niet in te profiteren van de manmeersituatie. Chili, hoewel gesteund door duizenden fans in het Inter&Co Stadium in Orlando, wist in eerste instantie weinig gevaar te stichten tegen de compacte Canadezen. De spanning zat er wel vol op, daar Chili slechts één treffer nodig had om boven Canada te eindigen in de groep.

Chile slaagde er toch in om meermaals gevaarlijk te worden. Zo werd een kopbal van Rodrigo Echeverría gekeerd door Maxime Crépeau, die ook een cruciale redding in huis had op een poging van Sánchez. Namens Canada kwam Tajon Buchanan dichtbij met een hard schot en dacht Tanitoluwa Oluwaseyi de score te openen, maar hij bleek nipt buitenspel te hebben gestaan.

De spanning bleef tot de laatste seconden aanwezig. Chile bleef drukken in de hoop dat de bal nog één keer goed zou vallen. Sánchez zette een halve minuut voor het eindsignaal nog een gevaarlijke dribbel in in de zestien. Wat volgde was een scherpe voorzet, maar nét niet scherp genoeg, waardoor Crépeau de bal ternauwernood kon onderscheppen en kwalificatie voor Canada een feit was toen hij de bal hard en hoog uittrapte.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Vitesse komt vlak voor middernacht met schitterend nieuws voor alle supporters
46
Transfers Eredivisie 2024/25:Pavlidis verlaat de Eredivisie na drie jaar AZ
3
Transfers Keuken Kampioen Divisie 2024/25: Eyongo vertrekt bij Excelsior
1
Programma, uitslagen en standen van het EK: zes kwartfinalisten bekend
10
Ronaldo maakt gemiste penalty in strafschoppenserie goed: Portugal gaat door
190
Sky onthult transfersom die Man United aan Bayern moet betalen voor De Ligt
14

Meer sportnieuws

Reacties