Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Schuldenlast van Vitesse bekend: problemen blijken nog groter dan gedacht

Laatste update:

De grootste schuld heeft Vitesse bij de Amerikaanse investeerder Coley Parry, die een bedrag van 14,3 miljoen euro van de club verlangt. Dat zal de komende periode door boeteclausules en rente alleen nog maar verder oplopen. Verder heeft Vitesse nog een schuld van 3,1 miljoen euro aan 150 zogenaamde handelscrediteuren en een belastingschuld van 1,45 miljoen euro, die op korte termijn zal stijgen naar 2 miljoen euro.

Door de rechtbank wordt gezegd dat 'Vitesse op dit moment het voordeel van de twijfel geniet'. De rechtbank heeft geconstateerd dat Vitesse afhankelijk is van incidentele baten en giften en in de regel een negatieve exploitatie heeft, waardoor het uiterst onzeker is dat Vitesse zal slagen in zijn opzet.

Vitesse bevindt zich momenteel in een zogenaamde WHOA-procedure. Bij zo'n WHOA-procedure, die speciaal voor noodlijdende bedrijven in het leven is geroepen, wordt er een herstructureringsdeskundige aangesteld om de schulden van het bedrijf te gaan saneren. Deze procedure was een cruciaal aspect van het reddingsplan van de Arnhemmers. Uit de formulering van de rechter blijkt, dat er twijfel bestaat of dit van toepassing is op Vitesse.

ADO Den Haag en VVV-Venlo wisten in het verleden faillissement af te wenden door gebruik te maken van dezelfde procedure. Ook MVV startte eerder deze maand de WHOA-procedure op, zo bevestigden de Limburgers via de eigen kanalen.

In de komende week zal blijken of de WHOA-procedure uitkomst zal bieden in de situatie van Vitesse en of er een levensvatbare onderneming uit voort kan komen. Daarom dient de herstructureringsdeskundige te onderzoeken of er incidentele baten en giften beschikbaar zijn om de herstructurering van Vitesse te ondersteunen.

Vitesse kreeg vorige week van de licentiecommissie van de KNVB liefst achttien punten aftrek in de Eredivisie en is daarmee in één klap gedegradeerd. Als Vitesse de proflicentie weet te behouden, zal het volgend seizoen via de Keuken Kampioen Divisie een weg terug naar de Eredivisie moeten vinden.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Ook vertrek van Olivier Boscagli dreigt: 'PSV kan moeilijk nee zeggen'
10
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Kieft adviseert Ajax te verkopen: 'Je hebt niks aan zo'n gozer, weg ermee'
11
Kritiek op Memphis na post over ballenmeisje: 'Kan iemand haar Insta sturen?'
22
Basisspeler van PSV zinspeelt op vertrek: 'Fantastisch om het zo af te sluiten'
14
Kraay jr. weet wie Joey Veerman moet opvolgen bij PSV: 'Heel gewaagd, maar...'
19

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties