Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Veerkrachtig AZ deelt RKC volgende dreun uit in degradatiestrijd

Laatste update:

Van AZ werd verwacht dat het de rug zou rechten na de twee grote nederlagen tegen Heracles Almelo (5-0) en PSV (5-1). Tijdens de warming-up moest trainer Maarten Martens echter al een flinke domper incasseren. Aanvoerder Jordy Clasie haakte af met een liesblessure en werd in de basis vervangen door de negentienjarige Dave Kwakman, die zijn basisdebuut maakte.

Binnen drie minuten na de aftrap kregen de Alkmaarders al een volgende tik te verwerken doordat Min voor de razendsnelle openingstreffer van de bezoekers zorgde. De spits wist Michiel Kramer op de bank te houden en bewees direct waarom.

Mats Seuntjens slingerde de bal richting de zestien van AZ, waar Min dankzij een fraaie hakbal van Reuven Niemeijer in staat werd gesteld om te scoren: 0-1. De thuisploeg dacht net zo snel met een antwoord te komen toen een voorzet van Kwakman smoorde. Vangelis Pavlidis was alert, maar zag zijn inzet tegen de paal belanden.

AZ bleef op jacht gaan naar de gelijkmaker en kwam dichtbij via Sven Mijnans. Na een steekpass van Sugawara stuitte de middenvelder op Etienne Vaessen, die alert reageerde en met zijn voet kon pareren door zijn doel snel te verkleinen.

RKC ging vervolgens tegen de verhouding in met een 0-2 voorsprong de rust in na een enorme fout van Sugawara. De Japanner leverde een breedtepass zo in bij Min, waarna de spits van de Waalwijkers doelman Mathew Ryan met een schot van net iets over de middenlijn verraste.

AZ leek niet bij machte om de wedstrijd nog om te draaien. Toch werd de comeback na een driedubbele wissel ingezet. Sadiq, Myron van Brederode en Mees de Wit kwamen binnen de lijnen voor Kwakman, Ruben van Bommel en David Møller Wolfe. Sugawara bracht de spanning halverwege de tweede helft terug met een hard schot: 1-2.

Sadiq zorgde hierna voor de 2-2 met een zwabberbal van afstand en Pavlidis bezorgde AZ luttele minuten later zelfs ook nog de volle buit door een schot van Tiago Dantas subtiel achter zijn standbeen te verlengen: 3-2. De Griekse spits komt daarmee weer op gelijke hoogte met Luuk de Jong, die eerder op de avond zijn 25ste en 26ste treffer van dit Eredivisie-seizoen maakte.

Meer nieuws

Beleggersclub VEB zeer kritisch op Ajax over terugkeer Alex Kroes
0
PSV aast op Eredivisiespeler en denkt aan transfersom van 1,5 à 2 miljoen euro
18
Micky van de Ven eist via arbitragecommissie flink bedrag van FC Volendam
13
Wesley Sneijder geeft live op tv subtiele hint aan Ajax: 'Hoe langer het duurt…'
26
Marcus Thuram heeft via Instagram uiterst opmerkelijk verzoek aan Inter-fans
4
Live meepraten in de Champions League: Bayern München - Real Madrid
426

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties