Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Verenigde Staten slaat slag en bindt Ligue 1-sensatie van negentien goals

Laatste update:

Balogun beleeft dit seizoen zijn absolute doorbraak op het hoogste niveau. Voor Reims, dat onder leiding staat van succestrainer Will Still, kwam hij al tot negentien (!) doelpunten in 34 wedstrijden in de Ligue 1. De Amerikaan staat daarmee samen met Loïs Openda van RC Lens vijfde op de topscorerslijst, achter Habib Diallo (20), Jonathan David (21), Alexandre Lacazette (24) en Kylian Mbappé (26). De bondscoach van Engeland Onder 21, Lee Carsley, kondigde in maart aan gesprekken te zullen voeren met Balogun om hem voor Engeland te behouden. Naar nu blijkt was die poging tevergeefs. Balogun laat in een statement weten dat hij tot zijn beslissing kwam na overleg met zijn familie.

"Uiteindelijk was het een makkelijke keuze", zegt de 21-jarige aanvaller. "Ik wilde deze keuze maken en ik voel me thuis hier. Het betekent heel veel voor me om uit te mogen komen voor de Verenigde Staten, meer dan mensen weten. Ik ben heel trots en vereerd om deze mogelijkheid te krijgen en nu wil ik alles geven om ons team succesvol te maken." Helemaal uit het niets komt de keuze van Balogun voor Team USA niet. In maart zou hij meedoen bij Engeland Onder 21, maar de aanvaller moest verstek laten gaan wegens een blessure. Balogun werd vlak daarna gespot in Orlando, wat de geruchten over een aanstaande interlandloopbaan bij de VS al deed aanwakkeren. Interim-bondscoach Anthony Hudson bevestigde toen al snel dat er daadwerkelijk geprobeerd werd om Balogun te overtuigen.

"We hebben goede gesprekken gehad met Flo en zijn zaakwaarnemer", liet Hudson weten. "Om hem te laten weten wat we doen, hoe we zijn toekomst bij ons zien. Zo kan hij een gevoel krijgen voor het land, het team en de jongens." Hudson kan nu dus definitief juichen. "Niet alleen is hij een extreem getalenteerde speler, hij is ook een goed mens die waarde toevoegt aan ons nationale team, zowel op als buiten het veld. Het is duidelijk dat hij zijn Amerikaanse roots waardeert en we kunnen niet wachten om hem bij het team te verwelkomen." Voor de spitspositie moet Balogun de concurrentiestrijd aangaan met onder Jesus Ferreira (FC Dallas), Ricardo Pepi (FC Groningen) en Haji Wright (Antalyaspor).

Meer nieuws

Bondscoach Ronald Koeman verklaart waarom Joshua Zirkzee niet bij Oranje zit
11
'Arne Slot wil PSV'er als eerste aanwinst naar Liverpool halen'
36
Juventus komt in 8 minuten tijd terug van 3-0 achterstand tegen Bologna
6
Davids noemt De Ligt als optie op totaal andere positie in het Nederlands elftal
19
PSV is erg geïnteresseerd en wil mogelijk zakendoen met Bayern München
5
The Athletic noemt één ex-Feyenoorder waarmee Liverpool over Slot sprak
1

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties