Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Marciano Vink noemt twee spelers waar Ajax per direct afscheid van moet nemen

Laatste update:

Ajax kwam woensdagavond al vroeg in de problemen door een dubieuze rode kaart voor Steven Bergwijn. Op dat moment stond het nog 1-0, maar in minuut 53 had Excelsior dat omgedraaid naar een 1-2 in het voordeel van de Kralingers. Uiteindelijk redde invaller Chuba Akpom in de slotfase nog een punt.

Vink zag het allemaal met lede ogen aan. "Ajax speelde gewoon weer niet goed. Als je nu een kans hebt om AZ toch nog van die vierde plek af te stoten of in ieder geval die vijfde plek veilig te stellen, je best wel een gunstig programma hebt, en dan zo begint...", zegt de analist bij Voetbalpraat.

Vink verwijt Bergwijn zijn 'domme' overtreding, maar vindt dat het kernprobleem bij Ajax breder geöriënteerd ligt. 'Bereidheid' is volgens de analyticus het sleutelwoord. "Gaat het om kwaliteit, of gaat het om bereidheid? Wat heb je liever? Want bereidheid lijkt tegenwoordig wel boven kwaliteit te staan. Bereidheid is ook een soort mentaliteit", aldus Vink.

'Bereidheid' zou ook het sleutelwoord moeten zijn in aankomende transferperiode, vindt Vink. Daarbij noemt hij twee namen met wie Ajax in ieder geval niet verder moet gaan.

"Ik ben wel van mening dat er gerichte aankopen gedaan moeten worden, en dat je afscheid moet nemen van een aantal spelers, zoals een Ávila en een Medic. Het soort spelers die de selectie zouden moeten complementeren, maar dat niet doen."

Voor Steven Berghuis en Bergwijn, die ook aan een vertrek gelinkt worden, is er volgens Vink nog wel plaats in de Johan Cruijff ArenA. Mits... "Zij ook meegaan in het verhaal van een Potter of wie er ook komt. Je ziet wat er gebeurt bij een Bosz bij PSV. Het verschil tussen vorig jaar en dit seizoen is intensiteit. Als je die bereidheid niet kunt vinden in je selectie, moet je toch keuzes gaan maken met jongens die wél bereid zijn. Iedereen zal mee moeten, wil je aanhaken bij de top."

Ajax heeft nog drie wedstrijden om zich te verzekeren van in ieder geval kwalificatie voor de Europa League. Door de bekerwinst van Feyenoord schuift het ticket voor de tweede voorronde van het toernooi door naar de nummer vijf van de ranglijst. Nummer zes NEC, die een duel minder gespeeld heeft, heeft echter vrij spel om zondag al over Ajax heen te klimmen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

'Overmars kan binnen een jaar grote winst maken op man van 14 goals'
0
Harde quotes van oud-speler over Van Gaal: 'Liep op menselijk vlak ver achter'
2
Real Madrid mogelijk uren verwijderd van titel na schitterende goal Brahim Díaz
18
Bayern verliest Bundesliga-topper en beleeft slechte generale voor Real Madrid
11
Live meepraten in de Premier League: Manchester City - Wolverhampton W.
6
Live meepraten in LaLiga: Girona - FC Barcelona
22

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties