Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Vertrek bij Ajax op til: 'Als er iemand in aanmerking komt voor een transfer...'

Laatste update:

Tim van Duijn, journalist van Voetbal International, bracht begin deze maand al naar buiten dat Ajax reeds bereid is mee te werken aan een vertrek van Ávila. De linksbenige verdediger kwam afgelopen zomer voor 12,5 miljoen euro over van Royal Antwerp en ligt in de Johan Cruijff Arena tot medio 2028 vast.

Ávila gaf maandag een assist tegen Helmond Sport.

Inan bevestigt nu dat Ávila geen toekomst meer heeft bij Ajax. "Hij heeft sinds de trainerswissel nog geen seconde gespeeld. Uit mijn hoofd is hij zelfs de enige die nog niet heeft gespeeld." Volgens Inan gaf Ajax-trainer John van 't Schip tijdens het gewonnen thuisduel met Vitesse (5-0) een duidelijk signaal af aan Ávila.

"In de tweede helft greep Van 't Schip de gelegenheid aan om vaste reserves als Salah-Eddine en Medic minuten te laten maken", aldus Inan. "Daar hoorde Gastón Ávila niet bij. Gezien zijn leeftijd kan hij nog voor Jong Ajax uitkomen, dus vandaar dat Ajax heeft besloten om hem mee te laten doen tegen Helmond Sport. Om nog iets van ritme te houden."

Inan vraagt zich af of Ávila nog in actie gaat komen voor Ajax. "We gaan richting de winter en als er één aankoop in aanmerking komt voor een transfer, is dat Gastón Ávila wel." Ávila heeft bij zowel de ontslagen Maurice Steijn als Van 't Schip aangegeven dat hij niet meer als linksback wil spelen. De Argentijn ziet zichzelf enkel als een centrale verdediger. Ook om die reden denkt Inan dat een snelle uittocht van Ávila gerealiseerd zal worden.

"Als je ziet hoe Jorrel Hato zich zich daar aan het ontwikkelen is, dan ben je als Ávila zijnde wel gezien", concludeert Inan. "Ik kan me voorstellen dat ze daar in de winter een oplossing voor gaan zoeken. Dat heeft er ook mee te maken dat Ahmetcan Kaplan nu op de weg terug is. Hij heeft zich in de keren dat hij zich kon laten zien heel aardig gemanifesteerd, dus dat zal waarschijnlijk de back-up van Jorrel Hato worden." Kaplan, die in de zomer van 2022 voor 9,5 miljoen euro overkwam van Trabzonspor, wacht nog altijd op zijn debuut voor Ajax.

Inan sluit overigens niet uit dat Ávila eerst op huurbasis vertrekt uit Amsterdam, daar het afwachten is of er veel clubs geïnteresseerd zijn in zijn komst. Indien de linkspoot vertrekt komt er razendsnel een einde aan een teleurstellend dienstverband bij Ajax. De zomeraankoop van de ontslagen technisch directeur Sven Mislintat speelde tot dusver 354 minuten in de hoofdmacht van de Amsterdammers, verdeeld over 6 optredens.

Eerste Divisie
Jong Ajax
4 - 1
Helmond Sport
Is Gastón Ávila de grootste miskoop van Sven Mislintat?

Meer nieuws

Koeman maakt voorlopige EK-selectie van het Nederlands elftal bekend
189
FC Barcelona overleeft reuzenkansen hekkensluiter en wint dankzij Fermín López
17
Tijjani Reijnders besluit uitstekend debuutseizoen met fraaie bekroning
14
Uitblinker Summerville en Piroe helpen wervelend Leeds United aan finaleplaats
10
Gerry Hamstra krijgt jaar na vertrek bij Ajax nieuwe kans in de Eredivisie
0
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties