Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verweij: 'Die jongen kost zeven miljoen euro, die moet Ajax meteen halen'

Laatste update:

Cerny staat in zeer concrete belangstelling van VfL Wolfsburg, zo meldde De Telegraaf vrijdag al. Voetbal International voegt nu toe dat ook AZ gecharmeerd is van Cerny, die met liefst 13 goals en 11 assists in 32 wedstrijden terug kan kijken op een ijzersterk seizoen in de reguliere competitie van de Eredivisie. FC Twente maakt in de play-offs jacht op een voorrondeticket voor de Conference League en won donderdag de eerste halve finale met 1-2 van sc Heerenveen. Cerny maakte in Friesland het openingsdoelpunt.

Verweij denkt dat Cerny uitstekend zou renderen in Amsterdam. "Ajax is natuurlijk een koninkrijk voor een rechtsbuiten", vindt de clubwatcher, die een zwak heeft voor Cerny. "Die jongen is, en ik weet niet of dat heel moeilijk is, ongeveer 23 jaar achter elkaar tot talent van Tsjechië benoemd (in 2013, 2014 en 2015, red.), en bij Ajax was het ook een heel veelbelovend talent. Toen kwam die beruchte wedstrijd bij De Graafschap (in 2016, red.), waar Cerny een enorme kans op 0-2 miste. Anders was Ajax in het laatste jaar van Frank de Boer waarschijnlijk wél kampioen geworden." Door de 1-1 van toenmalig De Graafschap-middenvelder Bryan Smeets werd PSV destijds op de laatste speeldag kampioen.

De mislukte kampioenswedstrijd bleef Cerny in Amsterdam achtervolgen, weet Verweij. "De begeleiding vanuit Ajax was belabberd. Cerny woonde alleen in de P.C. Hooftstraat en werd aan de deur belaagd door boze supporters. Dat was behoorlijk intimiderend. Vanaf dat moment heeft hij amper nog een bal geraakt bij Ajax. Hij scheurde ook nog twee keer zijn kruisband. Het is fantastisch dat hij via FC Utrecht en FC Twente toch weer de top gaat aantikken. Je gunt die jongen het allerbeste."

Doet Ajax er goed aan om Vaclav Cerny terug te halen?

Meer nieuws

Hedwiges Maduro lijkt Ajax te gaan verruilen voor hoofdtrainerschap Almere City
4
FC Barcelona wil Frenkie de Jong om vier redenen deze zomer verkopen
35
Kroes over terugkeer bij Ajax: 'Ik denk niet zo in streepjes en titeltjes'
24
Slot is overtuigd is dat hij manager van Liverpool wordt en benoemt waarom
36
Ajax gaat voor terugkeer Ten Hag; naast Potter ook Italiaanse coach op lijstje
75
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties