Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Volgende grote naam krijgt straf te horen na plegen belastingfraude in Spanje

Laatste update:

In Spanje geldt de regel dat een veroordeelde niet daadwerkelijk de cel in hoeft als het gaat om een geweldloos vergrijp en de uitgedeelde gevangenisstraf maximaal twee jaar bedraagt. De vertegenwoordigers van Ben Yedder, de openbaar aanklager en de advocaat die de Spaanse belastingdienst vertegenwoordigt kwamen tot een pleidooiovereenkomst over de straf. De aanvaller, die tegenwoordig onder contract staat bij AS Monaco, heeft zijn achterstallige schulden inmiddels betaald.

Ben Yedder, tussen 2016 en 2019 speler van Sevilla, betaalde zijn belastingen niet op tijd in 2017. Dat blijkt uit een document dat op 9 maart door de rechtbank is opgesteld. Dinsdag werd het document openbaar gemaakt. Ben Yedder kreeg in 2019 het verzoek om 225.323 euro te betalen en deed dat ook, maar betaalde daarbij geen rente over zijn roerende goederen. Daarnaast valt in het document te lezen dat Ben Yedder niets heeft gemeld over zijn contract met sponsor Adidas. Op een later moment heeft Ben Yedder alsnog het verschuldigde bedrag van 51.007 euro, exclusief rente, betaald.

Het is niet de eerste keer dat een voetballer in Spanje in het nieuws komt vanwege belastingfraude. Zo kregen Lionel Messi en Javier Mascherano in 2016, toen allebei in dienst van Barcelona, een voorwaardelijke celstraf van een jaar opgelegd. Messi en diens vader Jorge stonden eveneens terecht voor het niet betalen van belasting over de portretrechten van Lionel Messi. Zij moesten de Spaanse staat een bedrag van 4.1 miljoen euro betalen. Een ander voorbeeld is Cristiano Ronaldo, die te horen kreeg dat hij 18.8 miljoen euro moest betalen aan de staat wegens belastingfraude tussen 2010 en 2014. Daarnaast kreeg de toenmalig speler van Real Madrid een voorwaardelijke celstraf van 23 maanden opgelegd.

Meer nieuws

'Twijfelende Denzel Dumfries ziet move richting Manchester United wel zitten'
6
PSV-fan verminkt door ontploft vuurwerk: 'Ik dacht dat ze me een fakkel gaven'
36
Van Dijk naar Real Madrid? 'Als ze bellen kunnen ze hem morgen contracteren'
29
Van der Vaart weet nu al wie kampioen wordt van de Eredivisie in 2024/25
62
Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
'Scouts van Ajax zaten dit weekend op de tribune voor deze vier toptalenten'
10

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties