Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Kieft benadrukt: 'Dan blijft het een gok om Brian Brobbey op te halen bij Ajax'

Laatste update:

"Hij heeft de explosiviteit en snelheid van Memphis Depay. Mits fit is Depay de beste Nederlandse spits", concludeert Kieft vrijdag in zijn wekelijkse column voor De Telegraaf.

Meer: Ajax-spits Brobbey verschijnt in Jeugdjournaal en haalt uit naar PSV: ‘Arrogant’

"Brobbey speelt vaak noodgedwongen met de handrem erop omdat continu het gevaar op blessures loert. Je moet je dan ook afvragen of hij op een hoger niveau in een topvijf competitie, waar fysiek meer wordt gevraagd en de duels intenser zijn een seizoen lang overeind blijft", deelt Kieft zijn bedenkingen rondom Brobbey.

"Zolang Brobbey geen compleet seizoen blessurevrij in de top van de Eredivisie heeft gespeeld, blijft het voor buitenlandse topclubs een gok om hem op te halen bij Ajax", voegt de voormalig spits van de Amsterdamse club daaraan toe.

Kieft weet echter ook dat de kapitaalkrachtige clubs in de Premier League risico's durven te nemen op financieel gebied. "Hoewel je zeker in Engeland clubs hebt die fluitend 35 miljoen euro op tafel leggen voor een spits. Ze hebben dan net 200 miljoen euro aan televisiegeld opgestreken en durven een gokje te wagen. Wie weet wordt zo'n Nederlandse topscorer wel een succes."

Oranje


De columnist betrekt het Nederlands elftal in de discussie rondom Brobbey. "Voor Oranje is die spitsendroogte een probleem zolang Depay in de lappenmand zit. Ga maar na: De Jong is niet beschikbaar, Brobbey relatief veel geblesseerd en Pavlidis en Gimenez zijn buitenlanders."

Brobbey is in beeld bij bondscoach Ronald Koeman, die op korte termijn zijn definitieve EK-selectie wereldkundig maakt. De spits van Ajax kwam tot dusver tot 28 minuten in het shirt van Oranje, in de met 0-1 gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland van vorig jaar oktober.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Is Brian Brobbey goed genoeg voor een Europese topcompetitie?

Meer nieuws

Juventus komt in 8 minuten tijd terug van 3-0 achterstand tegen Bologna
0
Davids noemt De Ligt als optie op totaal andere positie in het Nederlands elftal
4
PSV volgt speler op de voet en gaat mogelijk zakendoen met Bayern München
1
Eén Nederlander speelde belangrijke rol in overstap Arne Slot naar Liverpool
1
Marco van Basten ziet 'vreemde gang van zaken' rond Van 't Schip bij Ajax
14
Gullit en Davids loven één Oranje-international: 'Geweldig, hij is heel goed!'
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties