Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Wederom enorm veel geheimzinnigheid rond oefenduel Oranje Leeuwinnen

Laatste update:

De Oranje Leeuwinnen zouden in de nacht van zaterdag op zondag in Sydney een oefenduel in drie delen van een half uur hebben afgewerkt. Vanwege het verzoek van Zuid-Korea zijn er echter geen mededelingen gedaan over het wedstrijdverloop en de uitslag. De KNVB gaf gehoor aan dit verzoek, waardoor supporters van Oranje en journalisten niet welkom waren bij de ontmoeting in de Australische stad. Wat wel duidelijk is geworden is dat alle Oranje-speelsters in de WK-selectie in actie zijn gekomen en dat Jonker maandag met meer uitleg komt.

Een woordvoerster van de KNVB laat in een reactie aan NU.nl weten dat de Oranje Leeuwinnen geen officiële interland speelden. "Wij zien het als een trainingswedstrijd. Het eerste doel van de wedstrijd is om vlak voor het WK onder weerstand te spelen. Informeren is geen doelstelling op zich. Wij hebben daarom het verzoek van de tegenstander gerespecteerd." Het elftal van Jonker speelt in de poulefase van het WK tegen Portugal (23 juli), Verenigde Staten (27 juli) en Vietnam (1 augustus).

Derde interland met ophef
Eind juni was er in de diverse media het nodige te doen over een oefeninterland van de Oranje Leeuwinnen tegen De Volewijckers Onder 18, een jongenselftal. De KNVB wilde liever geen aandacht schenken aan de ontmoeting omdat er werd gevreesd voor imagoschade voor het vrouwenvoetbal. Die angst bleek ongegrond, want Nederland wist uiteindelijk met 2-1 te winnen van de amateurvereniging.

Een andere oefenwedstrijd van de Oranje Leeuwinnen werd op 29 juni op het laatste moment afgeblazen. De ploeg van Jonker zou het in Escharen opnemen tegen het vrouwenelftal Onder 19, maar dat kon vanwege een onbespeelbaar veld niet doorgaan. De grasmat lag bezaaid met stukjes glas en steen, welke door de speelsters en technische staf moesten worden opgeruimd. Er werd niet gekozen voor een definitieve afgelasting, maar voor verplaatsing naar het 45 kilometer verderop gelegen Horst. De Oranje Leeuwinnen zegevierden aldaar met 4-1.

Incident met Haka
De KNVB haalde dinsdag een video die op de sociale mediakanalen van de Oranje Leeuwinnen was geplaatst offline. Op de video was te zien hoe Merel van Dongen (Atlético Madrid) en aanvoerster Sherida Spitse (Ajax) een oefening deden tijdens een training van de Nederlandse vrouwen. Omdat de oefening leek op de befaamde haka, een rituele dans van de Nieuw-Zeelandse Maori, kwam er veel kritiek op de video. De haka mag in principe door iedereen worden uitgevoerd, als er maar respect en begrip is voor de betekenis van de dans.

Meer nieuws

Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
112
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
8
'Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte'
4
Dortmund houdt PSG en Mbappé in toom en mag dromen van CL-finale
74
Chris Woerts ziet Ajax 'hele goede keuze maken' op bestuurlijk vlak
15
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties