Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
Schrijf een reactie...

Verenigde Staten lijdt schokkende nederlaag op Copa América na donkerrode kaart voor Timothy Weah

Laatste update:

Aan de kant van Panama koos bondscoach Thomas Christiansen voor een 5-4-1-formatie met Eduardo Guerrero als enige aanvaller. Bij de VS had Berhalter geen plek in de basis voor (ex-)Eredivisionisten Luca de la Torre, Malik Tillman en Ricardo Pepi. Laatstgenoemde zag Berhalter de voorkeur geven aan Folarin Balogun, die geflankeerd werd door Christian Pulisic en Weah.

Panama deelde al na een kleine minuut spelen een waarschuwing uit aan de VS. Een diepe bal van Roderick Miller kwam terecht bij Guerrero, die de bal voorbracht tot bij de tweede paal. Antonee Robinson kopte niet al te overtuigend weg, waardoor Yoel Bárcenas de gelegenheid kreeg om een spectaculaire omhaal in te zetten. Matt Turner zag de inzet maar net over zijn doel vliegen.

In de enerverende openingsfase dacht de VS al vroeg de voorsprong te grijpen. Een voorzet van Pulisic belandde bij de penaltystip, waar Chris Richards zijn kopbal via de lat én paal uit de doelmond zag rollen. Weston McKennie schoot de bal na een handig tikje van Tim Ream alsnog tegen de touwen, maar de Juventus-middenvelder zag zijn treffer afgekeurd worden door buitenspel van Ream.

De volgende tegenvaller volgde al snel voor de VS, toen Weah directe tegenstander Miller op het achterhoofd sloeg. Arbiter Iván Barton gaf Weah in eerste instantie geel, maar werd naar het VAR-scherm geroepen en had enkele seconden nodig om tot een verdict te komen: direct rood. Desondanks wist de VS enkele minuten later de voorsprong te grijpen. Robinson zette uitstekend druk en ging de combinatie aan met Balogun, die op schitterende wijze raak schoot via de binnenkant van de paal: 0-1.

Met een man meer op het veld wist Panama razendsnel orde op zaken te stellen. Adalberto Carrasquilla bracht de bal bij César Blackman, die zijn eerste schot nog gekeerd zag worden door Robinson. Blackman kreeg een tweede schietkans en ditmaal was het wel raak. De centrumverdediger passeerde Turner met een lage schuiver in de verre hoek: 1-1. Het was voor de vleugelverdediger van Slovan Bratislava zijn eerste treffer voor Panama ooit.

Panama had het initiatief in het restant van de eerste helft, maar grote kansen leverde dat niet op. Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. De VS was aanvallend onmachtig tegen de elf van Panama, dat het probeerde via een verwoestend schot van Edgardo Farina. Ethan Horvath, die de aan zijn rechterschouder geblesseerd geraakte Turner in de rust verving, had alle moeite om de poging van de centrumverdediger te keren.

Barton wees na ruim een uur spelen naar de stip, toen Cameron Carter-Vickers een overtreding beging op Fajardo. Althans, dat dacht Barton, die na een VAR-check tot de conclusie kwam dat Fajardo zich te makkelijk liet vallen: geen strafschop. Vlak nadat Balogun uit een moeilijke hoek naast schoot, kwam Pepi voor hem binnen de lijnen. De PSV'er kon weinig uitrichten en zag Panama tien minuten voor tijd op voorsprong komen.

Een schot van Bárcenas werd in eerste instantie nog gekeerd door Ream, maar daarmee was het gevaar nog niet geweken. Carrasquilla bracht de bal met veel gevoel de zestien in, waar Michael Murillo de bal in Panamees bezit wist te houden. Abdiel Ayarza bracht de bal vervolgens scherp voor tot bij Fajardo, die van dichtbij hard en hoog raak schoot: 2-1.

Waar Carrasquilla nog een belangrijk was bij de 2-1, ging hij vlak voor tijd over de schreef. De VS nam een vrije trap snel en Pulisic sprintte richting het Panamese doel. Carrasquilla gaf Pulisic een harde trap van achteren en moest dat bekopen met een directe rode kaart. Met tien tegen tien kreeg de VS nog één grote kans. Pulisic schilderde een vrije trap op het hoofd van Chris Richards, die over kopte.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Sparta Rotterdam lijkt Mike Eerdhuijzen voor miljoenenbedrag kwijt te raken
0
Julián Carranza rondt overstap af en is officieel speler van Feyenoord
18
Chelsea bereikt akkoord en betaalt 35 miljoen euro om middenvelder los te weken
4
Oostenrijkse voetbalbond komt met slecht nieuws over Gernot Trauner
3
Manchester United vs. Fulham live zien? Tickets al vanaf 192 euro!
0
Barcelona lijkt twee grote namen uit te zwaaien, maar verwijdert berichtgeving
9

Meer sportnieuws

Reacties